Izolációs mozi: utazás a tökéletes távolságtartás jegyében

Nem mindennapi élményben van része a Göteborgi Filmfesztivál által indított játék nyertesének.


Illusztráció: PCA-Stream

Az idei, 44. Göteborgi Filmfesztivált természetesen online rendezik meg január 30. és február 6. között, ám az Izolációs Mozi névre keresztelt projekt egy szerencsés jelentkezője a részére kialakított filmszínházban, egyedül követheti a fesztiválon vetített alkotásokat. Mindezt nem akárhol, hanem a Göteborghoz közeli Pater Noster szigeten, így tökéletesen megvalósítható a megfelelő távolságtartás. A tengerből kinyúló kopár sziklán egy világítótorony működik, a speciális mozit az ehhez tartozó épületben rendezték be.

www.youtube.com

The Isolated Cinema

A 45 ország 12 ezer jelentkezője közül kiválasztott Lisa Enroth svéd ápolót egy hétre elegendő étel és felszerelés várta a szigeten, valamint a fesztivál összes filmje. „Évtizedeket töltöttem el az egészségügyben kezelve és vigasztalva a betegeket. Most úgy érzem, egy kissé lemerültek az energiáim – mondta Lisa, aki nagyon örült a lehetőségnek. – A szél és a tenger mellett nagyon vonzó, hogy a valóságtól elrugaszkodva egy hétig valami teljesen más dolognak lehetek a része."

Lisa saját laptopot, okostelefont, de még könyvet sem vihetett magával, csakis a filmek jelentik majd az egyetlen időtöltést – illetve videóblogot készít a külvilág számára, amely a fesztivál honlapján követhető.

Lisa Enroth videóblogja

www.youtube.com

Lisa's Video Diary - The Isolated Cinema, Day 01
AMI MÉG ÉRDEKELHET