Care este cea mai bună companie aeriană?

Qatar Airways a fost votată cea mai bună companie aeriană din lume în 2021, potrivit AirlineRatings.com.

Foto: Qatar Airways

Compania aeriană cu sediul la Doha a primit premiul cel mai înalt în funcție de o serie de criterii, inclusiv vârsta flotei sale, recenzii ale pasagerilor și oferte de produse, precum și „angajamentul său de a menține deschise rute critice ale lumii pe distanțe lungi în timpul COVID -19", conform site-ului.

Foto: Qatar Airways

Pe lângă clasarea pe locul întâi, Qatar Airways a ocupat, de asemenea, un loc de top pentru cea mai bună clasă business (compania aeriană este cunoscută pentru Qsuites) și cel mai bun catering.

"În ultimele 16 luni, industria aeronautică a asistat la unele dintre cele mai întunecate zile ale sale, dar Qatar Airways a continuat să opereze și să stea lângă pasagerii noștri, în ciuda faptului că multe alte companii aeriene au oprit operațiunile din cauza pandemiei", a declarat directorul executiv al grupului Qatar Airways, Akbar Al Baker.

Foto: Qatar Airways

Air New Zealand, care a ocupat primul loc în 2020, s-a clasat pe locul 2 în clasamentul din acest an, dar a eliminat alți transportatori și pentru că are cea mai bună clasă economy. Singapore Airlines a obținut primul loc pentru cele mai bune locuri la clasa întâi, dar a ocupat locul 3 în general. Qantas, pe care AirlineRatings.com a clasat-o drept cea mai sigură companie aeriană din lume, a câștigat și premiul pentru cel mai bun serviciu aerian intern și cele mai bune lounge-uri de așteptare. United Airlines a fost cea mai bine cotată companie aeriană din Statele Unite, ajungând pe locul 8 pe listă și a fost, de asemenea, votată ca fiind cea mai bună în „Excelență în călătoriile pe distanțe lungi". În ceea ce privește transportatorii low-cost, Southwest a ocupat primul loc, urmat de Easyjet și Jetstar.

Acestea sunt primele 20 de companii aeriene pentru 2021, conform AirlineRatings.com:

  1. Qatar Airways
  2. Air New Zealand
  3. Singapore Airlines
  4. Qantas
  5. Emirates
  6. Cathay Pacific
  7. Virgin Atlantic
  8. United Airlines
  9. EVA Air
  10. British Airways
  11. Lufthansa
  12. ANA
  13. Finnair
  14. Japan Airlines
  15. KLM
  16. Hawaiian Airlines
  17. Alaska Airlines
  18. Virgin Australia
  19. Delta Air Lines
  20. Etihad Airways
AMI MÉG ÉRDEKELHET