J Hotel Shanghai Tower: a világ legmagasabban lévő szállodája nyílt meg Kínában

A J Hotel Shanghai Tower nem csupán egy a legújabb generációs szállodák közül. A világ legmagasabb hoteljeként hirdeti magát, mivel a Shanghai Tower legfelsőbb emeleteit foglalja el, amely 632 méterével Kína legmagasabb épülete.

Fotó: J Hotel

A globális utazások járvány miatti lassulása ellenére is folytatódik a legújabb, legjobb és legmagasabb szállodák felépítéséért zajló verseny.

Fotó: J Hotel

Lenyűgöző magassága ellenére a J Hotelt csak nem hivatalosan lehet a világ legmagasabb szállodájának nevezni – ez a cím ugyanis csak a teljes egészükben hotelként működő épületeknek jár, márpedig az új kínai szálloda csupán a Shanghai Tower felső emeleteit foglalja el. Hivatalosan, a Guinness Rekordok Könyve 2018-ban a 356 méteres dubaji Gevora Hotelt ismerte el a világ legmagasabb szállodájaként. De az biztos, jelenleg ez a legmagasabban lévő hotel a világon.

Foto: J Hotel

Kolosszális méretei mellett a J Hotel a 165 szobájával tűnik ki, amelyből 34 a lakosztály. Ez utóbbihoz 24 órás személyes inasszolgálat jár, de a belső medencét, a Hermes és Diptyque piperecikkeket, a magnóliaszirom formájú fürdőkádakat, a Reiki kezelésekre összpontosító luxus gyógyfürdőt minden vendég kihasználhatja.

Foto: J Hotel

A szállodában négyféle lakosztálya közül a legdrágább Shanghai Suite 380 négyzetméteres. A hálószoba mellett ebben szalon, iroda, konyha és külön gardrób is található. A legolcsóbb szoba 550 dollárba kerül egy éjszakára, míg a legfényűzőbb lakosztályok ára meghaladja a 10 ezer dollárt.

Foto: J Hotel

Hét különböző helyen is lehet étkezni a szállodában, köztük a legfelsőbb (azaz 120.) szinten található, Heavenly Jin nevű kantoni étteremben. A J Hotel tulajdonosa a Jin Jiang International, Kína egyik legnagyobb szállodai és turisztikai cége.

AMI MÉG ÉRDEKELHET