7 destinații cu stil – cu James Bond în jurul lumii

După o foarte lungă așteptare, a ajuns în cinematografe cea mai recentă aventură a agentului secret britanic: „007 – Nu e vreme de murit”. James Bond urmărește din nou răufăcătorii prin țări uimitoare, iar noi ne-am uitat pe unde a umblat până acum.

Foto: Getty Images

Eroul din romanele lui Ian Fleming, agentul secret James Bond este întruchiparea stilului. Imaginea agentului 007 al Majestății Sale include atât acțiunile secrete duse la capăt în peisaje și orașe uluitoare, cât și gadgeturile și mașinile performante. Merită deci să descoperim lumea pornind pe urmele lui Bond. Vă prezentăm 7 locații emblematice ale filmelor Bond!

Roma

Foto: Shutterstock

Bond călătorește la Roma din când în când, ultima oară în filmul intitulat „Spectre”. Are aici parte de o dispută cu eroul negativ în cadrul unei spectaculoase urmăriri cu mașini. Staff-ul producției trebuie să se lupte în mod regulat pentru permisiile de filmare cu instituțiile locale pentru protecția monumentelor, deoarece pot fi compromise valori de neînlocuit. Spre exemplu un monument unic, Fontana delle quattro stagioni, construit în 1593, nu a fost pus la dispoziția cineaștilor nici pentru toți banii din lume.

Matera

Foto: Shutterstock

În cel mai recent episod al seriei au loc scene importante în acest oraș italian cu istoric bogat. Orășelul din regiunea Basilicata este uimitor, totuși a fost amenințat de depopulare până când Mel Gibson l-a descoperit ca decor autentic pentru „Patimile lui Hristos”. Turismul din localitate a crescut brusc, și se așteaptă ca noul film James Bond să aibă același efect.

Insula Khao Phing Kan 

Foto: Shutterstock

Este poate cea mai cunoscută locație (numită deja insula James Bond) de la filmul „Pistolul de aur” din 1974. Insula din Thailanda a avut un rol semnificativ și în episodul din 1997, intitulat „007 și Imperiul Zilei de Mâine”. De atunci, este inundată de turiștii care vor să admire din apropiere peisajul cu forme naturale deosebite.

Londra

Foto: Shutterstock

Sediul lui James Bond este locul în care de cele mai multe ori încep și se finalizează acțiunile lui. Aici se întâlnește cu M și aici este echipat de către Q cu cele mai recente supergadget-uri. Deși sediul Mi6 nu este cea mai atrăgătoare locație a capitalei britanice, celelalte obiective turistice și atmosfera sa de neegalat atrag vizitatorii din toate părțile lumii.

Karlovy Vary

Foto: Unsplash

Orășelul cu atmosferă de poveste este cutia de bijuterii a Cehiei, băile sale balneare de renume internațional fiind populare și în timpul Monarhiei Habsburgice chiar și printre membrii casei imperiale. Localitatea cu atmosferă idilică, construită într-un mediu minunat a jucat excelent rolul Montenegro-ului în filmul „Casino Royale”.

Veneția

Foto: Unsplash

De cele mai multe ori, Bond ajunge în orașul lagunelor urmând o poveste de dragoste. Acolo va confrunta, bineînțeles, și inamicul. Agentul secret a avut parte în trei episoade de acțiuni spectaculoase printre „decorurile” renascentiste. O dată a distrus în film aproape în totalitate orașul din lagună.

Jamaica

Foto: Unsplash

Proprietatea Goldeneye din Jamaica era locuința lui Ian Fleming, „tatăl” personajului James Bond, care a fost denumită după o adevărată acțiune a serviciilor secrete, devenind apoi și titlul unui episod. Aici a fost filmată și faimoasa urmărire cu bărci cu motor din filmul intitulat „Pe cine nu lași să moară”, de atunci locul fiind numit și James Bond Beach.

AMI MÉG ÉRDEKELHET