Super Mario élménypark nyílt Japánban

A világ egyik legnépszerűbb videójátéka kelt életre egy oszakai szórakoztató parkban, ahol egyelőre csak a helyiek élvezhetik a játékokat.

Super Nintendo Park


Megnyílt a Super Nintendo World, ahol a népszerű videójátékok szereplőiként játszhatunk. Az oszakai parkot eredetileg tavaly nyáron nyitották volna meg, egy időben a nyári olimpia kezdetével, de a koronavírus-járvány miatt mindkét eseményt elhalasztották. A létesítmény a Universal Studios Japan (USJ) már régebb óta létező parkjának része, ahol olyan további népszerű attrakciók várják a látogatókat (jelenleg csakis Japánból), mint a Jurassic World, a Pókember rész, a Szezám utca, a Snoopy vagy a Hello Kitty részleg. A tervek szerint hasonló élményparkok épülnek majd az orlandói és a hollywoodi Universal Studios-parkban is.

Mario, Luigi, Yoshi

Fotó: Instagram

Megelevenedik a Nintendo világa

Az 550 millió dolláros beruházással kibővített vidámparkban szigorúan csak arcmaszkban lehet lenni, egy helyen lehet csak levenni a maszkot: a fotópontnál, ahol egyik oldalunkon Luigi, másik oldalunkon egy Marió bábu pózol – persze fotózkodni is csak biztonságos távolságtartással lehet. Érdekesség, hogy a játékoknál külön tábla hívja fel a vendégek figyelmét arra, hogy tartózkodjanak az ordítástól, sikoltozástól játék közben a fertőzésveszély miatt.

Mario világa

Fotó: Instagram

Még az étterem is tematikus

A Nintendo játékoknak nagy a múltja és emiatt a kultusza is, több generáció nőtt fel a Mario Karton, így nemcsak a gyerekek, de a szüleik, sőt a nagyszüleik is célcsoportnak számítanak. Az interaktív parkban a Super Mario Kart gokart pályát is megépítették: ez inkább egy ultramodern dodzsem, ahol pontokat gyűjthetünk, csak éppen a karkötőnkre, majd telefonos applikációnkra érkeznek a pontok.

Az attrakciók között van a kincskereső Yoshi Ride, a játékokból ismert kérdőjeles ikont is a park több pontján elrejették, ezeket „le kell ütni", mintha a játékban lennénk. A Power-Up Bads karkötőkkel gyűjthetjük a digitális pontokat, bélyegeket és érméket – ezt szinkronizálhatjuk a mobilapplikációval.

Ilyen a Super Nintendo World élménypark:

youtu.be

Inside Japan's Super Nintendo World
AMI MÉG ÉRDEKELHET