Pisicile au preluat complet controlul pe aceste insule japoneze

Mai multe feline decât oameni în aceste locuri.

Foto: Shutterstock


Japonia are mii de fețe, toate unice - de la metropole luminate la festivalurile florilor de cireș și atracții naturale precum Fuji. Printre aceste fețe se numără insulele, mari și mici, unde oamenii sunt în minoritate față de pisici.

​Tashirojima

Foto: Shutterstock

Această mică insulă de doar 3,14 kilometri pătrați se află în largul părții nordice a Honshu (cea mai mare insulă a Japoniei) și este casa unui număr mare de pisici. Pisicile au fost aduse prima dată pe insulă pentru a controla răspândirea șoarecilor, dar acum sunt de patru ori mai multe decât cei aproximativ 100 de oameni care trăiesc aici. În centrul insulei a fost construit până și un altar dedicat pisicilor, deoarece localnicii cred că animalele aduc noroc - ceea ce este într-un fel chiar adevărat, deoarece ele sunt motivul pentru care un număr mare de vizitatori ajung la Tashirojima.

Aoshima

Foto: Unsplash

Aoshima, la capătul sudic al insulei Honshu, de asemenea, faimoasă pentru pisicile sale, are extrem de multe blănoase față de numărul de oameni. Dar, în afară de ele, nu există nimic altceva de vizitat: aici nu există restaurante, hoteluri sau magazine și doar un feribot face escală în portul Aoshima de două ori pe zi.

Manabeshima 

Situat în sudul Japoniei, micul și izolatul Manabeshima nu a înregistrat niciodată o populație mai mare de 300 de locuitori. Popularitatea insulei în rândul călătorilor se datorează unui ilustrator francez, Florent Chavouet, care a publicat o carte despre ea. În port, o mulțime de pisici prietenoase îi întâmpină pe călătorii care coboară de pe bărci, și care, de regulă, nu se pot abține să nu le ofere animalelor ceva bun de mâncat.

Nu doar pe mare există insule japoneze dominate de pisici: micuța Okishima, lângă Osaka, se află în mijlocul unui lac. O altă caracteristică interesantă a insulei este că cei aproximativ 300 de locuitori nu folosesc deloc mașini: principalul mijloc de transport este caracteristica bicicletă cu trei roți.

Așadar, pisicile nu trebuie să-și facă griji că vor fi călcate de autoturisme.
AMI MÉG ÉRDEKELHET