Fostă casă de vacanță din Provence a Juliei Child poate fi închiriată! Hai s-o vedem!

Căsuța frumoasă, rustică din sudul Franței a Juliei Child este deja disponibilă pe Airbnb.

.


Foto: Facebook

Cu celebrul chef și star de televiziune Julia Child am putut face cunoștință în filmul intitulat “Julie & Julia – Două femei, o rețetă”, în interpretarea lui Meryl Streep. Julia Child a devenit un chef emblematic în SUA pentru că a adus bucătăria franceză elegantă aproape de sufletul americanilor. Iar acum casa de vacanță din sudul Franței, unde s-a inspirat celebra bucătăresă, este de închiriat.

Julia Child a devenit celebră datorită cărții sale „Mastering the Art of French Cooking” și a programului de gătit pentru televiziune „The French Chef”, iar viața ei ar putea fi cu adevărat subiectul unui roman, deoarece a avut parte de o mulțime de călătorii și aventuri. Soțul ei, de altfel un mare fan al artei și gastronomiei franceze, și-a găsit de lucru la Paris, așa că și Julia a mers cu el.

Foto: Facebook

Cu toate acestea, Juliei i-a plăcut nu doar să locuiască la Paris, ci și să descopere cultura și atmosfera vieții rurale franceze, unde de altfel și-a scris cărțile de bucate. A doua sa casă, La Pitchoune din Provence, a însemnat un refugiu pentru ea, mica casă de vacanță devenind un atelier nu numai pentru Julia, ci și pentru alți bucătari care și-au împărtășit ideile. Cuplul a construit casa în anii 1960 pentru a experimenta acolo rețeta perfectă de boeuf bourguignon (carne de vită în stil burgund) sau côte de veau (coaste de porc). Acest mic conac este acum de închiriat pe Airbnb, iar vara ne putem cufunda acolo în spiritul vieții de care a avut parte și Julia.

Foto: Facebook

La Pitchoune nu funcționează doar ca o cazare, ci poate fi închiriată și ca școală de gătit sau loc de nuntă. Cursurile de gătit sunt de 6 zile și 5 nopți, fiind de fapt un program social plăcut în care putem gusta felurile gătite de ceilalți. Desigur, aici nu trebuie să spălăm vasele după experiența culinară.

Galerie foto:

Foto: Facebook


Foto: Facebook


Foto: Facebook


Foto: Facebook


Foto: Facebook


Foto: Facebook


Foto: Facebook


AMI MÉG ÉRDEKELHET