Bérelhető a világhírű séf egykori provence-i nyaralója – kukkantsunk be!

Julia Child azzal vált legendás séffé, hogy az elegáns francia konyhát megismertette az amerikaiakkal. Most pedig kiadó az a dél-franciaországi nyaralója.

.


Fotó: Facebook

A Julie & Julia – Két nő egy recept című filmben ismerhettük meg Meryl Streep főszereplésével Julia Child szakácsot és tévés személyiséget. Julia Child gyönyörű, rusztikus dél-franciaországi házikója már elérhető az Airbnb-n.

Julia Child a Mastering the Art of French Cooking (A francia konyhaművészet elsajátítása) című könyvével és televíziós főzőműsorával a The French Chef segítségével (A francia séf) lett híres, az élete pedig tényleg regénybe illő, hiszen rengeteg utazásban és kalandban volt része. Férje – aki egyébként a francia művészet és gasztronómia nagy kedvelője volt – Párizsban kapott munkát, így Julia is vele tartott.

Fotó: Facebook

Julia Child azonban nemcsak a nagyvárosi létet kedvelte Franciaországban, hanem szeretett elmerülni a francia vidéki élet kultúrájában és légkörében, ahol egyébként úttörő szakácskönyveit írta. Második otthona, a provence-i La Pitchoune menedéket jelentett számára, a kis nyaraló nemcsak Julia, hanem más szakácsok műhelyévé is vált, ahol megosztották egymással az ötleteiket.

A házaspár a házat az 1960-es években építette, hogy ott kísérletezzék ki a tökéletes boeuf bourguignont (burgundi marha) vagy a côte de veau (sertésborda) receptjét. Ez a kis kúria most kiadó az Airbnb-n, és nyáron akár el is merülhetünk abban az életérzésben, amelyben Juliának is része volt.

Fotó: Facebook

A La Pitchoune nemcsak szállásként működik, hanem főzőiskolaként és esküvői helyszínnek is ki lehet bérelni. A főzőkurzusok 6 naposak, 5 éjszakásak, és valójában egy kellemes társasági program, ahol megkóstolhatjuk egymás főztjét, mosogatnunk pedig még véletlenül sem nekünk kell a kulináris élmény után.

Fotógaléria:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


AMI MÉG ÉRDEKELHET