Téli mesevilág: 5 lenyűgöző karácsonyi vásár Európából

Minden, amit szeretünk a karácsonyi vásárokban és még annál is sokkal több vár minket Európa 5 legszebb ünnepi forgatagában.

Fotó: Shutterstock

Innsbruck 

Az ausztriai városban január 6.-ig négy nagyobb vásár is várja az érdeklődőket. Míg az óvárosban hagyományos ünnepi forgatagot tartanak, a Maria-Theresien utcában modernebb eseményt rendeznek. Családosoknak a Piactér, vagyis a Marktplatz vására ajánlott, a Hungerburgon pedig azokat várják, akik varázslatos panorámában is gyönyörködnének.

Fotó: Shutterstock

Tallin 

A középkori óváros szívében január 7.-ig várja a látogatókat Európa egyik legszebb vására. A tallinni Városháza előtti tér zsúfolásig megtelik a helyi kézműves termékeket, édességeket, mézet és báránybőr szőnyegeket árusító standokkal, de találkozhatunk fúvószenekarokkal, harangjátékosokkal és számos tánccsoporttal is. Ráadásul 1441 óta itt állítják fel minden évben Észtország legnagyobb karácsonyfáját.

Fotó: Shutterstock

Köln

December 23.-ig vár minket a dóm tövében Köln legnagyobb ünnepi vására. A város többi karácsonyi forgata is pompás, de a monumentális épülettel a háttérben a katedrális melletti standok és féynek varázslatos hangulatot csempésznek a belvárosi térre.

Fotó: Shutterstock

Ljubljana 

A szlovén főváros karácsonyi vására január 2.-ig van nyitva a Prešernov téren. A tér középpontja a rózsaszín homlokzatú Ferences templom, ami pompás hátteret jelent a fényekkel, illatokkal teli vásárnak. Ljubljana különösen nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra, így várhatóan erre a vásárban is nagyon figyelnek.

Fotó: Getty Images

Göteborg 

A svédországi Göteborgban található Liseberg, ami az ország egyik legnépszerűbb vidámparkja, a világ egyik legelőkelőbb karácsonyi vásárává változik december 30.-ig. Itt biztosan nem találkozunk unalmas vásári mutatványokkal, van viszont füstölt rénszarvas, skandináv forralt bor, vagyis glogg és még egy izgalmas jégshow-t is megnézhetünk.

Fotó: Shutterstock

Videós ajánló Európa legszebb karácsonyi vásárairól 

Videónkban bepillanthatsz Európa 5 különleges, mesés hangulatú karácsonyi forgatagába. Ljubljanától Göteborgon át Tallinnig ...

5 karácsonyi vásár, amit látnod kell!
AMI MÉG ÉRDEKELHET