Caiac comunitar? De ce nu! Kayakomat simplifică vâslitul pentru toată lumea!

Vâslitul în caiac este o activitate recreativă grozavă și perfectă pentru exerciții fizice – iar cu Kayakomat este mai ușor ca niciodată.

Foto: Kayakomat

Deși caiacul devine din ce în ce mai popular, nu toată lumea are banii, spațiul de depozitare sau capacitatea de transport pentru a deține propriul caiac. Aici intervine Kayakomat, care este practic un automat de caiac la malul apei cu un sistem de rezervare online.

Foto: Kayakomat

Nu numai pentru biciclete, trotinete și mașini este acum disponibilă utilizarea comunitară, ci și pentru ambarcațiuni. Multă vreme, producătorul de caiace Point 65 Sweden a operat doar în Suedia sistemul Kayakomat, dar recent au ieșit și pe piața internațională: anul trecut, 30 de mii de caiaciști i-au folosit serviciile la 105 automate din șase țări (Suedia, Danemarca, Germania, Elveția, Spania și Canada).

Kayakomat seamănă cu un chioșc deschis, plasat lângă malul apei.

Pe rafturile sale sunt aliniate ambarcațiuni marca Point 65, sigilate individual, fiecare cu echipament complet, inclusiv veste de salvare și vâsle. Iar pentru cei care preferă să stea în picioare, la unele automate sunt disponibile și SUP-uri.

Foto: Kayakomat

Utilizatorii pot rezerva un caiac sau un SUP la chioșcul ales de pe site-ul Kayakomat. Întâi plătesc taxa de închiriere, pe baza căreia primesc un cod QR. Ajunși la chioșcuri, deblochează cu acesta sistemul de închidere electrică, apoi scot caiacul și pot începe să vâslească. Ca parte a serviciului, putem rezerva o ambarcațiune la intervale prestabilite, regulate sau putem închiria mai multe caiace cu o singură rezervare.

Deși automatele de caiac nu au personal și, prin urmare, pot fi folosite în orice moment (dimineața, seara, de sărbători), fiecare are un supraveghetor care verifică constant bărcile și echipamentele, și care poate fi contactat telefonic de clienți. Compania suedeză intenționează să se extindă în continuare și chiar ar închiria dreptul de a opera automate noi de caiac într-un sistem de franciză.

Video

www.youtube.com

Book, unlock and paddle!
AMI MÉG ÉRDEKELHET