Ünnepi túrázók – két speciális BMW motorkerékpár

Százéves jubileumának tiszteletére a BMW Motorrad bemutatta az R nineT 100 Years és az R 18 100 Years modelleket.

Fotó: BMW Motorrad

A 100 éves jubileum előtti tisztelgésül a BMW Motorrad az R nineT roadsterből és az R 18 big boxer cruiserből is megjelentet egy-egy 100 Years elnevezésű különleges kiadást. A BMW Motorrad alapítási évére utalva mindkét modellből 1923 példány készül.

Fotó: BMW Motorrad

A BMW vezető tervezője, Max Friz 1922 decemberében alkotta meg az első BMW motorkerékpár tervrajzát, az R 32 moddelt végül 1923 szeptemberében tárták a nagyközönség elé. Ezzel az epizóddal vette kezdetét a BMW motorkerékpár-gyártói története.

BMW R nineT 100 Years

Fotó: BMW Motorrad

A kerek évforduló előtt tisztelgő BMW R nineT 100 Years roadster számos felszereltséget és minőségi kidolgozást kínál. A fekete fényezés és a króm, valamint a dupla fehér csík kompozíciója által meghatározott tank összképét a térdtámaszok és a „100 Years” embléma teszi teljessé.

Az úgyszintén feketére fényezett első sárvédőn ugyancsak ott a dupla fehér csíkozás.

A szemet gyönyörködtető látványra a fekete/vörösesbarna ülés teszi fel a koronát. A R nineT 100 Years felszereltsége egyebek mellett speciális 719 Classic kerekekből és Option 719 Shadow alkatrész-csomagból áll. A tartozékok listását az adaptív kanyarvilágítás, illetve a fűtött markolatokat, sebességtartó automatikát és Pro menetmódokat felsorakoztató Komfort csomag teszi teljessé.

BMW R 18 100 Years

Fotó: BMW Motorrad

Az R 18 100 Years cirkáló vonzerejét is számos különleges felszereltség, valamint igen kifinomult felületi koncepció növeli. Classic Chrome színösszeállítású, vagyis a fekete és a fényes króm fényezésű felületek váltják egymást, emellett itt sem hiányzik a dupla csíkozás motívuma, valamint a „100 Years” embléma. A Classic Chrome krómfestés koncepciója jelen van a dupla csíkozással ellátott hátsó sárvédőn is. Az összképbe harmonikusan simul bele a kétszínű, fekete/vörösesbarna kombinációjú, gyémántmintás dombornyomású kárpittal borított Option 719 ülés.

Fotó: BMW Motorrad

A BMW Motorrad dicső hagyományait megidéző fekete szín díszíti a motorblokkot, a váltóházat, valamint a hátsó rugóstagot. A szín pontos elnevezése AVUS fekete a legendás berlini gyorsasági versenypálya tiszteletére, ahol a BMW Motorrad egykor fényes sikereket ért el. Az R 18 100 Years felszereltségét a Chrome-dizájncsomag számos krómozott eleme valamint a perforált végekkel ellátott Akrapovič kipufogódobok egészítik ki. A biztonságról és a kényelemről az adaptív kanyarvilágítás funkcióval kiegészített Pro első fényszóró, a hátrameneti fokozat, az elektronikus sebességtartó automatika és a markolatfűtés gondoskodnak.

Fotógaléria










AMI MÉG ÉRDEKELHET