Kia a lansat versiunea europeană a modelului Sportage plug-in hybrid

Noul model european Sportage în versiune hibrid plug-in pare a fi un SUV ecologic și dinamic.

Modelul combină puterea și performanța cu emisii zero doar în modul electric, putând acoperi majoritatea călătoriilor zilnice de la domiciliu la serviciu sau pentru cumpărăturile zilnice.

Kia Europe a dezvăluit modelul Sportage dedicat exclusiv pieței europene – primul din istoria de 28 de ani a modelului. Un model plug-in hybrid avansat (PHEV) reprezintă o altă premieră, permițând conducerea fără emisii în modul 100% electric, care poate acoperi majoritatea călătoriilor zilnice. De asemenea, sunt disponibile cele mai noi motoare cu combustie internă pe benzină și diesel.

Modelul Sportage PHEV dispune de motorul Kia T-GDi de 1.6 litri, un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66.9 kW și un acumulator litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinația de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu ardere internă. De asemenea, beneficiază de cel mai recent modul Kia Hybrid Starter Generator (HSG) de înaltă eficiență și performanță și de unitatea Hybrid Power Control Unit (HPCU). Modulul HSG ajută la obținerea unei eficiențe ridicate și a optimizării NVH (nivelul de zgomot și vibrații), parțial datorită dispunerii magnetului permanent high-tech cu înclinare în două etape. Unitatea HPCU are o performanță îmbunătățită, o eficiență sporită și o reducere a zgomotului per ansamblu, deși unitatea este mai mică, din punctul de vedere al dimensiunii, în comparație cu sistemul anterior. Modelul Sportage PHEV vine echipat cu o transmisie automată în șase trepte.

Bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil. Pachetul de baterii de ultimă generație al modelului Sportage PHEV este dotat cu o unitate de management care monitorizează constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea și diagnosticarea defecțiunilor. De asemenea, pachetul dispune de o unitate avansată de monitorizare a celulei bateriei care măsoară și monitorizează tensiunea și temperatura acesteia.

În prim-planul interiorului noului Sportage se află integrat un afișaj curbat, cu touchscreen pad și guri de aerisire în stil sportiv. Panoul de control de 12.3 inci este echipat cu u display TFT LCD de ultimă generație pentru o imagine foarte clară. Cu o conectivitate de înaltă tehnologie, noul Sportage beneficiază de cele mai recente actualizări de software și hărți prin rețelele wireless sau de date mobile. Software-ul de conectivitate al noului model european Sportage permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu automobilul lor prin intermediul aplicației pentru smartphone Kia Connect.

Spațiul interior versatil al modelului european Sportage este susținut de un ampatament compact de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de 1.645 mm. Astfel, Sportage oferă spațiu pentru picioare de 996 mm pentru pasagerii din al doilea rând de scaune, în timp ce spațiul pentru cap în spate este de 998 mm. Capacitatea portbagajului este de 591 litri (VDA). Pentru a maximiza confortul, scaunele din spate se pot rabata 40:20:40, permițând un spațiu de încărcare de 1.780 litri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET