Tizenötödjére ad otthont idén a Kincses Város a Kolozsvári Magyar Napoknak

Az eseménysorozatot idén augusztus 18-25. között szervezik meg.


Erdély legnagyobb kulturális fesztiválját idén A hét meg a nyolcát! mottóval szervezik meg, mintegy "kettéosztva" a rendezvénysorozat életkorát. A szervezők bejelentése alapján a kulturális előrendezvények már az augusztus 18-át megelőző hétvégén elkezdődnek.

  • Társrendezvényként idén augusztus 16-21. között második alkalommal tartják meg a Magyar Egyházzenei Fórumot.
  • Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a 26. Szent István-napi Néptánctalálkozó gálaműsorával rajtol a Főtéren a nagyszínpadi program.
  • Augusztus 21-én 19 órától a Zanzibár és a Neoton Família ad koncertet.
  • Augusztus 22-én a Parno Graszt művészei lépnek színpadra, majd az Elefánt csap a húrok közé.
  • Augusztus 23-án a Vastag Tamással kiegészült Debrecen Big Band játszik nagyzenekari jazzt. Őket egy kolozsvári koncertkülönlegesség követi, Miklós Gyuri gitáros számos vendégelőadóval együtt lép fel.
  • Augusztus 24-én a sepsiszentgyörgy Raklap zenekar és a Kowalsky meg a Vega koncertezik.
  • Augusztus 25-én nótagálával és Demjén Ferenc koncertjével zárul a rendezvénysorozat.

A Főtér mellett a KMN-nek idén is kiemelt helyszíne lesz a Bánffy-udvar a Petőfi-színpaddal, valamint a Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának udvarán tavaly először beüzemelt Főtér23. A felújított Farkas utca ismét fesztiválutcaként üzemel a hagyományos kézművesvásárral. A Kolozsvári Református Kollégium udvarán Folkudvar üzemel az Erdélyi Hagyományok Háza és a Heltai Alapítvány szervezésében, míg a Farkas utcai templom melletti Romkertben az Emese park és a Salina Compania hagyományőrzői várják majd a legkisebbeket.

A Szentegyháza utca 4. szám alatt az Ifjúsági udvar, a Fogoly utcában a Borutca erdélyi és magyarországi borászai várják a vendégeket. Emellett augusztus 24-én tartják a 6. KMN Donaton Futóversenyt és az örömfőzést a törökvágási skanzenben. Újabb zöldövezetbeli programként kétnaposra bővül a Iuliu Hațeganu parkbeli családi sportnap, augusztus 17-18-án edzésbemutatókkal, versenyekkel várják a magyar gyerekeket, családokat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET