A retróláz a lakóautókat is elérte – nézd meg hogyan értelmeztek újra egy legendás veteránt!

Az új Citroën Type Holidays koncepció az emblematikus Citroën Type H és a modern SpaceTourer ötvözete.

Fotó: Citroën

A Citroën második legnagyobb alvázgyártónak számít Európában a lakóautók számára. A francia márka ezt a SpaceTourer furgonból kialakított Type Holidayslakóautó-koncepcióval is ki akarja hangsúlyozni, amelynek külső dizájnja a veterán klasszikusnak számító Type H modell idézi. A tanulmány az olasz Caselani tervezőit dicséri, amelynek nem ez az első "neo-retro" karosszériája a Citroën számára.

Fotó: Citroën

A Type Holidays koncepció nem pusztán jól mutató, de öncélú stílusgyakorlat: ugyan a külső dizájn nagy valószínűséggel nem köszön vissza majd egyetlen sorozatgyártású modellen sem, a belső kialakítás már annál inkább. A lakóteret ugyanis a Citroën új, Holidays névre hallgató koncepciója alapján építették ki, amely hamarosan a francia márka teljes hálózatában elérhető lesz a lakóautó-átalakítások számára. A Type Holidays tanulmány a népszerű SpaceTourer egyterű minden előnyét kínálja: tágas tér, kényelem, csendes működés, két tolóajtó a könnyű bejutás és szellőzés érdekében, önállóan nyitható hátsó ablak.

Fotó: Citroën

A négyszemélyes lakóautó-tanulmány felszerelését a területen nemzetközi szakértőnek számító szlovén Bravia Mobil végezte a francia cég számára. A Type Holidays így a következő tartozékokat kapta meg:

  • campertető, alatt kétszemélyes fekhellyel
  • ággyá alakítható hátsó ülőpad, amely teljesen kivehető, hogy tárolóhelyet szabadítson fel
  • forgatható első ülések
  • teljes értékű konyhasarok (főzőfülke, mosogató, hűtőszekrény)
  • összecsukható asztal étkezéshez vagy munkavégzéshez
  • Webasto fűtési rendszer
AMI MÉG ÉRDEKELHET