Imagini premiate ale peisajelor uluitoare din Regatul Unit

Au fost anunțați premianții celei de-a 15-a ediții a premiilor Landscape Photographer of the Year.

Foto: Natasha Burns

Competiția de poze „Landscape Photographer of the Year” a fost fondată în 2006, cu un accent specific pe peisajele din Regatul Unit. Fotografii din întreaga lume pot intra în concurs, dar imaginile trebuie să fie realizate în Marea Britanie, Irlanda de Nord, Insula Man sau Insulele Canalului.

Foto: Will Davies

De la liniștea pădurilor cețoase, plajele calde și ulițele întunecate până la apusurile de soare spectaculoase, valurile mării și lanțurile montane, fotografiile câștigătoare ale celei de-a 15-a ediții a premiilor Landscape Photographer of the Year sunt dovadă a talentului fotografilor care au intrat în competiție, dar și a spectaculozității peisajelor britanice. Concursul este organizat în patru categorii:Clasic (imagini emblematice de peisaj), Viață urbană, Alb-negru și Viziune proprie (o abordare mai experimentală și personală a peisajelor).

Premiul cel mare de 10.000 de lire sterline a fost acordat unei imagini magnifice compuse de către Will Davies.

Realizată în Parcul Național Brecon Beacons din Țara Galilor, poza extraordinară reușește să surprindă trei tonuri sezoniere diferite în aceeași fotografie.

Foto: Demi Oral

O altă fotografie spectaculoasă în competiția din acest an a fost realizată de câștigătorul categoriei Clasic, Demi Oral, care a surprins un curcubeu care trece peste un peisaj din Țara Galilor, cunoscut sub numele de The Dragon's Back. Știind că se apropie o furtună, Oral a găsit poziția ideală și a așteptat momentul perfect pentru a surprinde această imagine suprarealistă.

Toate imaginile premiate și menționate sunt disponibile într-un album spectaculos.

De asemenea, a pornit la drum și o expoziție cu pozele selectate. În primă instanță, acestea vor fi expuse în gara Paddington din Londra, ca după aceea să ajungă în mai multe stații importante de tren din Regatul Unit, inclusiv Manchester sau Glasgow.

Câteva dintre pozele premiate

Foto: Gray Eaton


Foto: Itay Kaplan


Foto: Cal Cole


Foto: Damian Waters


Foto: Kevin Williams


Foto: Jian Hui Mo


Foto: Simon Turnbull


Foto: Natasha Burns


Foto: Melvin Nicholson


AMI MÉG ÉRDEKELHET