Üvegösvény 1000 méteres magasságban

Le mernél nézni az üvegkilátóból?

Fotó: Facebook

A kínai Longgang Nemzeti Geológiai Parkban épült meg a világ leghosszabb üvegkilátója. A park hatalmas sziklái mentén végig kiépítettek egy ösvényt!

A Kína keleti részén található természetvédelmi terület főként függőleges szikláiról nevezetes – a néhány éve elkészült az üvegkilátóról, valamint az átlátszó járdákról és ösvényekről immár csodásan belátni a vadregényes tájat. A legtöbb turistát a Skywalk on Clouds, a világ leghosszabb, szakadék fölé nyúló kilátója vonzza. Több mint 26 méter hosszú, és így 5 méterrel megelőzi az arizonai Grand Canyon fölé emelt építményt.

A patkó alakú konzolhíd üvegből készült, és annyira népszerű, hogy sokan csak a dermesztő mélység miatt látogatnak a földtani parkba, sőt, időnként bázisugrók veszik birtokba a kilátót, és innen szökkennek a több mint ezer méteres mélységbe. A hidat a mérnökök úgy tervezték, hogy biztonságosan kibírjon akár 8 erősségű földrengést,14-es fokozatú tájfunt. Egyszerre maximum 200 ember tartózkodhat az építményen. Tériszonyosoknak egyáltalán nem ajánljuk, hacsak pont nem az a céljuk, hogy legyőzzék félelmüket a magasságtól.

Üvegkilátó a Longgang parkban

youtu.be

Longgang Viewing Platform云阳龙缸玻璃廊桥
AMI MÉG ÉRDEKELHET