Top 7 legdrágább Michelin-csillagos étterem Európában

Miután Michelin-csillagos éttermek százainak menüjét vizsgálta meg, a Chef's Pencil közétette a legdrágábbak listáját.

Egy Michelin-csillagos étteremnek nem kell feltétlenül drágának lennie, de általában azért elég sok pénzbe kerülnek. De vajon egész pontosan mennyire is drágák ezek a helyek? A Chef's Pencil nemzetközi gasztronómiai magazin éppen ezt vizsgálta. A következtetések egy teljes degusztációs menü árán alapulnak, amelybe többnyire 8-12 különböző fogás is kerül.

.

1. Sublimotion (Ibiza – Spanyolország)

Fotó: Sublimotion

Legdrágább degusztációs menü: 1500 euró

A Sublimotion a kiterjesztett valóság élményét kínálja vendégeinek, egy virtuális szakács segítségével, „aki” a vendég előtt készíti el az ételt. Az eredmény: kifnimult gasztronómiai élmény, amelyet a vendégek félig egy virtuális világban élvezhetnek, VR-sisakkal a szemükön. Bár maga a Sublimotion még nem kapott Michelin-csillagot, az étterem főszakácsa és egyik alapítója, Paco Roncero, két Michelin-csillagot is szerzett korábbi munkahelyeinek.

​2. Alchemist (Koppenhága – Dánia)

Fotó: Alchemist

Legdrágább degusztációs menü: 1140 euró (8500 dán korona)

Az Alchemist 50 fogásos (!), nagyjából 4-6 órát igénybe vevő degusztációs menüvel, valamint élő előadásokkal és egyedi művészeti installációkkal kívánja elkápráztatni az érzékeket. Az étterem emellett 10 ezer palackos pincével is büszkélkedik, így nincs olyan fogás, amelyet ne tudnának a tökéletesen megfelelő borral párosítani. A menü szokatlan alkotásai között találunk hógolyóvá átalakított paradicsomlevet, méhviaszos galambmellet és bárányagyvelőt is.

​3. Guy Savoy (Párizs – Franciaország)

Fotó: Guy Savoy

Legdrágább degusztációs menü: 530 euró

Egy étterem, amely nemcsak a gasztonómiai de vizuális élményt is nyújt színes ételeivel és a hat terem falait díszítő kortárs képzőművészeti alkotásokkal. A Szajna partján puha, habos ételek és tavaszi virágok vonzzák a tekintetet, kifinomult élményt nyújtva a vendégeknek.

​4. Piazza Duomo (Alba – Olaszország)

Fotó: Piazza Duomo

Legdrágább degusztációs menü: 500 euró

Az étterm saját bioveteményessel rendelkezik, így biztosítva, hogy a saláták és zöldségek csupán egy rövid utat tegyenek meg mielőtt ízletes fogásokban használják fel őket. A piemonti Piazza Duomo viszonyítási pont a régió konyhája számára, egyben az egész olasz gasztronómia világhírű képviselője.

​5. Ciel Bleu (Amszterdam – Hollandia)

Fotó: Ciel Bleu

Legdrágább degusztációs menü: 495 euró

A Zuid városrészben található két Michelin-csillagos étterem a szibériai kaviáros rákjáról és a vajszószos fagylaltjáról ismert. Az összetett élmény része az Okura Hotel 23. emeletéről a városra nyíló pazar kilátás is. A VIP-ek „a séf asztalához” is foglalhatnak helyet, ahol láthatják, hogyan készül az ételük. A Caviar Ciel Bleu elnevezésű, kaviár alapú degusztációs menü 495 euróba kerül, de a hírek szerint minden pénzt megér.

​6. Hélène Darroze at The Connaught (London – Egyesült Királyság)

Fotó: The Connaught

Legdrágább degusztációs menü: 470 euró (395 angol font)

Hélène Darroze francia séf exkluzív szarvasgombás menüt kínál a brit főváros öt 3 Michelin-csillagos éttermének egyikében. Hélène Darroze-t, aki egy másik 2 Michelin-csillagos párizsi éttermet is vezet, 2015-ben a világ legjobb női séfjének választották.

​7. Arpège (Párizs – Franciaország)

Fotó: Arpège

Legdrágább degusztációs menü: 460 euró

Valószínűleg a világ leghíresebb vegetáriánus étterme. Alain Passard séf két évtizeden át megőrizte a három Michelin-csillagát, és étterme folyamatosan a világ 50 legjobbja között található.

AMI MÉG ÉRDEKELHET