Hol rejtőzik a világ legszebb strandja?

A krokodilok és a ciklonok ellenére egy ausztrál strandot választottak meg a legszebbnek a világon.

Fotó: Facebook

Az északkelet-ausztráliai Palm Cove strandját gyakran látogatják krokodilok és érik el trópusi ciklonok, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a nagy presztízsű Condé Nast Traveller magazin a világ legszebb strandjának nevezze.

A Palm Cove partszakasz a két kilométer hosszú fehér fövenynek és a parton sorakozó pálmafáknak köszönhetően nyerte el a rangos címet olyan híresebb vetélytársakat maga mögé utasítva, mint az indonéziai Ora és a francia Dune du Pilat strandok. A rangsor második helyén a Kauai-szigeten (Hawaii) található Honopu Beach áll, a dobogót pedig a Skóciához tartozó Yell-szigeten található Brekon Beach egészíti ki.

Fotó: Facebook

Palm Cove annak ellenére tudott nyerni, hogy krokodiloktól hemzsegő területen fekszik, és tavaly a Jasper trópusi ciklon is megrongálta az éttermeket és a szállodákat. A helyi polgármester, Terry James azonban meg van győződve arról, hogy természeti szépségei, különösen az itt őshonos teafa miatt a partszakasz teljes mértékben kiérdemelte az elismerést.

Fotó: Facebook

"Az, hogy Palm Cove-ot egy neves magazin és weboldal a világ első számú strandjaként ismerte el, csak megerősíti azt, amit a helyiek már eddig is tudtak" - tette hozzá Terry James. Az amerikai magazin listáján számos más ausztrál strand is szerepel, köztük a Byron Bay melletti Wategos Beach, a Sydney északi külvárosában található Mona Vale Beach és a queenslandi Noosa Beach.

AMI MÉG ÉRDEKELHET