Már letölthető a Vad Románia applikáció

Elindult a Vad Románia nevű okostelefonos alkalmazás, az eddigi legösszetettebb digitális segédeszköz az ország természetjárói számára.

A Vad Románia (România sălbatică) egy átfogó projekt: 11 év munka után, 2021-ben mutatták be az azóta az egyik legnépszerűbb romániai dokumentumfilmé vált természetfilmet, amelyet eddig több mint 25 ezren néztek meg a mozikban.

A számos fontos turisztikai applikáció (Sibiu City App, Visit Harghita App, Muzeul Astra, FITS App stb.) mögött álló Eventya cég által fejlesztett alkalmazás ingyen letölthető a Google Play és az App Store platformokról. Az applikáció révén folyamatosan kapcsolódhatunk a természethez, és még jobban megérthetjük az ország biodiverzitásának fontosságát. Segítségével öt külön csoportra – Kárpátok, érintetlen erdőségek, Duna és Duna-delta, Fekete-tenger és a biogeográfiai régiók – bontva térképezhetjük fel Románia természeti értékeit.
A regisztációt követően elmenthetjük a felkeresni kívánt vidékek listáját és különböző eseményeket adhatunk a naptárunkhoz. Ráadásul számos tanácsot és ajánlást kapunk az összes régióhoz és túraútvonalhoz, valamint látványos fotókat a hely flórájáról és faunájáról. Az alkalmazás egy másik hasznos funkciója a romániai rezervátumok és védett területek átfogó ismertetése.
AMI MÉG ÉRDEKELHET