Și Suedia are Riviera sa – una chiar spectaculoasă

Dacă vrei să eviți clișeele, alege coasta suedeză!

Foto: Shutterstock


Unii specialiști clasează plajele țării scandinave printre cele mai frumoase din lume, în ciuda faptului că nu sunt destinații foarte cunoscute.

Stockholm, Göteborg, IKEA, ABBA, Ingmar și Ingrid Bergman, hocheiul pe gheață, poate Zlatan Ibrahimović – acestea sunt locurile, lucrurile și oamenii care îți vin în minte, atunci când te gândești la Suedia, mai degrabă decât la o vacanță pe plajă. Dar să știi că linia de coastă cunoscută sub numele de „Riviera Suedeză” merită o vizită.

Foto: Instagram

Numele se referă în principal la două porțiuni de plajă dintre Skanör și Falsterbo, două orașe situate pe o peninsulă la sud de Malmö. Potrivit experților în călătorii, celelalte atracții ale Suediei și cele trei mari orașe ale sale (Stockholm, Malmö și Göteborg) pun în umbră aceste orașe de coastă, chiar dacă ele merită să fie vizitate. În ciuda temperaturilor mai scăzute decât în țările mediteraneene, acestea au tot ce ai nevoie pentru o vacanță perfectă: plaje cu nisip alb, mare turcoaz și pensiuni de plajă colorate. Vara este mai cald decât ai crede: temperaturile depășesc adesea 20-25 de grade Celsius. Eva Gyllenberg, care deține un blog de turism, afirmă: "Florida ar fi invidioasă pe Riviera suedeză!"

Foto: Shutterstock

Prosperitatea scandinavă se reflectă și în infrastructura de plajă, cu hoteluri superbe și restaurante excelente, care așteaptă turiștii pe tot parcursul anului. Bineînțeles, mai ales vara, cu târguri și spectacole cu cai, care garantează divertismentul pentru adulți și copii deopotrivă. Accesul se face în principal pe calea aerului, prin Malmö, de unde Skanör și Falsterbo sunt la o aruncătură de băț.

AMI MÉG ÉRDEKELHET