5 localități care își plătesc noii locuitori

Iată câteva localități și regiuni unde primești bani dacă te stabilești acolo.

Foto: 123rf


Pandemia a accentuat la mulți dintre noi dorința de a trăi într-o localitate apropiată de natură, sau doar a ne realiza un vis vechi și a vedea lumea, a încerca să cunoaștem o cultură total diferită, a ne integra în viața unui popor până acum îndepărtat. Le arătăm celor care s-ar aventura mai departe unde sunt așteptați cu brațele deschise, atât de mult încât pot conta chiar pe sprijin financiar. Înainte de a începe să împachetăm, putem verifica de ce fel de documente vom avea nevoie pentru a ne stabili în aceste locuri.

Topeka, Statele Unite

Foto: Unsplash

Statul Kansas plătește 10 mii de dolari celor care lucrează la o firmă înregistrată în comitatul Shawnee, chiar și de la distanță. Adică nici nu trebuie să ne mutăm în orașul nord-american, care oferă și numeroase reduceri pentru cei care cumpără sau închiriază produse imobiliare, stabilindu-se pe termen lung.

Sambuca di Sicilia, Italia

Foto: Instagram

Unul dintre cele mai frumoase localităţi ale insulei italiene este aproape de Palermo. Este locuit aproape exclusiv de vârstnici, așa că primăria încearcă să atragă noi locuitori cu oferte imobiliare uimitor de mici. Condiția este să depunem 5000 euro, pe care îi primim înapoi doar dacă în trei ani ne renovăm noua noastră proprietate și ne mutăm în respectiva locuință sau casă. Și care este atunci problema? Acestea sunt clădiri vechi, a căror renovare costă aproape cât prețul unui apartament în stare bună în orice altă localitate din Italia.

Ponga, Spania

Foto: Getty Images

Populația localității montane vechi de mii de ani este sub 600 de persoane, deși în urmă cu câțiva ani avea 900 de locuitori. Din acest motiv conducerea locală oferă un ajutor de 3000 euro tinerilor care se mută aici, iar în cazul întemeierii unei familii, aceeași sumă este dată la nașterea primului copil. Zona este oricum uimitoare, orașul având și propria grădină botanică.

Santiago de Chile

Foto: Pexels

Statul sud-american a introdus în urmă cu 10 ani sprijinirea start-up-urilor din capitală: oferă 40.000 de dolari femeilor care își pornesc aici afacerea, precum și companiilor cu o vechime maximă de 3 ani care se mută acolo. Câștigătorii primesc pentru un an viză de muncă și alte subvenții.

Saskatchewan, Canada

Foto: 123rf

Provincia de peste 650 mii de kilometri pătrați este locuită de doar 1,2 milioane de oameni. Tinerii care se mută aici cel puțin pentru un an după absolvirea facultății pot începe să-și înceapă viața de adult cu 20 mii de dolari canadieni în buzunar, dacă acceptă orașele moderne, dar reci precum Regina sau Saskatoon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET