Un alt motiv pentru a călători la Londra – va fi expusă arhiva lui David Bowie!

Dar acesta nu este încă un motiv pentru a te grăbi spre capitala britanică - Muzeul Victoria și Albert va dezvălui artefactele regretatului cântăreț în 2025.

© Victoria and Albert Museum, London

Muzeul Victoria și Albert din Londra a anunțat că a achiziționat o arhivă de peste 80.000 de obiecte aparținând cântărețului britanic David Bowie, decedat în urmă cu șapte ani, și că le va expune publicului larg începând cu anul 2025. Acest lucru se datorează unei donații de 10 milioane de lire sterline din partea Fundației Blavatnik și a casei de discuri Warner Music.

© Victoria and Albert Museum, London


Scena pop-rock britanică a avut și continuă să aibă un impact uluitor asupra lumii muzicale și culturii, fapt dovedit și de expoziția de fotografii a lui Paul McCartney ce se va deschide la Londra în această vară. Iar Muzeul Victoria și Albert a anunțat crearea unui nou centru în estul Londrei, în Parcul Olimpic Regina Elisabeta. Centrul de Studiu al Artelor Performative „David Bowie” va fi dedicat moștenirii cântărețului, compozitorului și actorului britanic, care a trăit între 1947 și 2016, și va fi deschis atât fanilor, cât și cercetătorilor. Începând din 2025, centrul va găzdui depozite, săli de lectură, de cercetare și de spectacole într-o singură clădire, având în centrul său galeria de colecție - o destinație obligatorie pentru toți iubitorii de muzică.

© Victoria and Albert Museum, London

Dar totuși, ce vom vedea în capitala britanică peste doi ani?

Potrivit unui comunicat al muzeului, arhiva, care a fost păstrată pentru posteritate, conține multe obiecte personale importante din viața și cariera lui David Bowie, de două ori câștigător al premiului Grammy, inclusiv "caiete intime din toate perioadele vieții sale", versuri ale unor hituri precum „Fame”, „Heroes” și „Ashes to Ashes”, precum și instrumente și costume. Alte părți importante ale moștenirii includ fotografii, clipuri și scenografii care nu au fost niciodată văzute de public. Fanii lui Bowie se pot aștepta să găsească obiecte celebre, cum ar fi costumele lui Ziggy Stardust, fotografii de la filmările pentru „The Man Who Fell to Earth” și jacheta Union Jack proiectată de Alexander McQueen, care apare pe coperta albumului „Earthling”, precum și obiecte personale despre care publicul nu a știut niciodată că au existat.

Anterior, muzeul a prezentat o parte din arhiva lui Bowie în cadrul expoziției „David Bowie Is...” din 2013, care a fost văzută de peste două milioane de persoane în timpul turneului internațional.

AMI MÉG ÉRDEKELHET