Aici sigur găsești ceea ce îți dorești – 7 piețe de neratat din Londra

Mâncare, băutură, flori, haine de marcă sau antichități? Cele mai bune piețe din Londra le au pe toate.

Piața Borough din Londra
Foto: Shutterstock

Fie că ești în căutarea unei piețe de fermieri, a unor haine la modă, a unor super-meniuri de street food, a unor bijuterii antice sau pentru a-ți extinde colecția de discuri, cele mai bune piețe din capitala britanică merită măcar o vizită. Cu siguranță, nu vei pleca acasă cu mâinile goale.

Alfies Antique Market

Foto: Shutterstock

Găzduită într-o clădire Art Deco în stil egiptean, Alfie's Antiques Market atrage colecționarii și cumpărătorii ocazionali de peste 40 de ani. Aproximativ 100 de comercianți diferiți vând, de marți până sâmbătă, pe patru etaje, o gamă incredibilă de bijuterii, articole pentru casă, ornamente, suveniruri, mobilier și artă.

Borough Market

Foto: Shutterstock

Această piață emblematică de alimente se află lângă London Bridge de cel puțin o mie de ani. Cunoscută ca un paradis al gurmanzilor, funcționează ca o piață alimentară tradițională, oferind de luni până sâmbătă carne, pește, fructe, legume, produse de patiserie și alte ingrediente de calitate superioară pentru cumpărătorii pretențioși, dar este, de asemenea, o destinație de neratat pentru cei care doresc pur și simplu să guste street food local.

Brick Lane Market

Fotó: Shutterstock

Duminica, străzile pline de viață din Brick Lane, în estul Londrei, sunt pline de tarabe și chiar poți cumpăra orice. Sigur vei găsi fructe și legume ieftine, articole pentru casă și produse electrice, dar vei întâlni și haine și obiecte de artizanat. Poate că unul dintre punctele forte ale pieței este imprevizibilitatea sa: dacă ai noroc, poți găsi obiecte second-hand deosebite.

Brixton Market

Foto: Shutterstock

Brixton este unul dintre cele mai vibrante cartiere din capitala britanică, iar piața sa a devenit în ultimii ani o destinație de pelerinaj gastronomic, oferind fructe de mare, pizza excelentă, preparate portugheze, mâncare mexicană, mâncare fusion de tip jamaicano-europeană și tot felul de delicatese caraibiene. De asemenea, există o mulțime de haine, bijuterii, articole pentru casă, artă și antichități, în fiecare zi a săptămânii.

Greenwich Market

Foto: Shutterstock

Dacă vizitezi cartierul istoric Greenwich, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, ar trebui să vizitezi și piața locală, care funcționează încă din anul 1737. De marți până duminică, vei găsi bijuterii, haine, mobilier second-hand, suveniruri interesante și alte mărunțișuri, ca să nu mai vorbim de gustări savuroase. Apoi, îndreaptă-te spre Observatorul Regal!

Camden Market

Foto: Shutterstock

Camden Market este, în esență, numele umbrelă pentru o serie de piețe adiacente, cea mai populară atracție din cartierul cu același nume. Aproximativ 250.000 de oameni vin săptămânal aici pentru a face cumpărături, a gusta și, mai presus de toate, pentru a experimenta atmosfera de bâlci de neegalat. Piața este deschisă în fiecare zi a săptămânii și oferă de toate, de la obiecte de artizanat și haine, până la piese unicat de mobilier.

Covent Garden Market

Foto: Shutterstock

Clădirea neoclasică a pieței din inima Covent Garden merită o vizită în sine, fiind un adevărat punct de reper al Londrei. În zilele de luni este plină de tarabe care vând antichități și obiecte de colecție, iar de marți până duminică vei găsi de toate, de la bijuterii până la săpunuri artizanale. De asemenea, poți vizita magazine de modă, precum Mulberry și Tom Ford.

AMI MÉG ÉRDEKELHET