Még a zongorát is: ezeket lopják leginkább a luxushotelekből

Az ötcsillagos szállodák tárgyai vannak a legkevésbé biztonságban.

Fotó: Shutterstock


Érdekes kutatást végzett a Wellness Heaven német spa- és luxushotel-kalauz: 1376 szállodaigazgatót kérdeztek meg arról, hogy melyek a szállodáikból leggyakrabban ellopott tárgyak. Egy-egy amúgy is fogyóeszköznek számító szappan vagy tusfürdő eltűnése ugyanis még nem gond, de más tárgyak nem azért vannak a szobákban, hogy a vendégek hazavigyék őket.

Fotó: Shutterstock

A megkérdezett igazgatók többségének tapasztalata szerint a törölközők és fürdőköpenyek tűnnek a leggyakrabban, a jelek szerint a legtöbben otthon sem akarnak lemondani az ötcsillagos szállodák nyújtotta kényeztetésről. Szintén rendszeresen lopnak vállfákat, tollakat, kozmetikumokat, elemeket, valamint evőeszközöket, de olyan is akadt, aki matrac és tévé-lopást is megkockáztatott. És ami a legmeglepőbb adat: a vendégek mintegy 25%-a próbál műtárgyakat hazavinni a hotelekből.

Fotó: Shutterstock

Nagyobb biztonságban vannak viszont ágyneműk, az étkészletek és a kávéfőzők, bár utóbbiak lenyúlására azért volt már néha példa.

A New York Post cikke szerint minél nagyobb a luxus, annál valószínűbbek az ilyen incidensek: egy ötcsillagos szálloda esetében több mint négyszer nagyobb a valószínűsége, mint egy négy csillagos esetében. A luxusvendégek például hatszor hajlamosabbak eltenni egy tabletet, mint a négycsillagos hotelekben megszállók.

A szállodai dolgozók szerint az esetek többsége éjszaka történik, amikor a parkolóba vezető liftek már rendszerint üresek. A legvadabb esetről egy olasz szállodaigazgató számolt be: három overallba öltözött férfi egyszerűen elvitte a hotel zongoráját, amelyet sosem találtak meg.

AMI MÉG ÉRDEKELHET