Abu Dhabi: luxul fascinant al Orientului

Unele dintre cele mai populare destinaţii orientale din Europa, Abu Dhabi oferă servicii de top şi nenumărate atracţii.


Locuitorii şi conducătorii celor șapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite se pregătesc deja demult pentru acele vremuri când se vor epuiza resursele de petrol, care le asigura încă o bogăţie fabuloasă; ei văd viitorul mai ales în serviciile monetare şi în dezvoltarea turismului.

Foto: Pexels

Cel mai mare, cel mai rapid

Foto: Unsplash

Situat pe o insulă în forma de T a Golfului Persic, capitala Abu Dhabi a devenit cunoscut pe plan mondial şi datorită cursei de Formula-1, organizată din 2009. Mediul impresionant al Yas Marina Circuit (cursa începând pe zi şi terminându-se la amurg, între luminile clădirilor impozante din jurul pistei) este reprezentativ pentru întreg orașul: în localitatea cu 10 kilometri de plajă, având un întreg arsenal de adevărate minuni ale arhitecturii moderne, nici zonele verzi nu lipsesc – sunt peste 2.000 de parcuri publice.

Foto: Pexels

Aventuri în Ferrari World

Foto: 123rf

Iar pe fanii Formulei-1 nu îi aștepta doar competiţia, ci şi Ferrari World, situat în apropierea pistei, tot pe insula Yas. Parcul tematic de aproape 200 de mii de metri pătraţi al companiei italiene oferă peste 20 de atracţii, printre care şi cel mai rapid roller coaster din lume: viteza maximă a Formula Rossa, având o lungime de 2,2 km, este de 240 km/h.

Fanii automobilelor performante vor fi fascinaţi şi de parcările centrelor comerciale: avem șanse foarte mari să întâlnim mașini rare şi spectaculoase la tot pasul pe străzile din Abu Dhabi.

Moscheea superlativelor

Foto: Unsplash

Una dintre cele mai importante atracţii turistice ale oraşului este Moscheea Şeicului Zayed– dincolo de exteriorul pompos, în interior se regăseşte o insulă de pace și liniște. Construită între 1996 şi 2007, moscheea de 22.000 de metri pătraţi poate primi până la 40 de mii de credincioși, iar pentru construcţia acesteia, pe lângă marmură, s-au folosit aur, pietre semipreţioase, cristale şi ceramică. Moscheea este acoperită de 54 de cupole decorate cu marmură albă, dar aici se afla şi cel mai mare covor (5.700 mp) şi candelabru (cu diametru de 10 metri) din lume.

Foto: Unsplash


Foto: Pexels


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash



Luvru – în stil oriental

Foto: Unsplash

Numele șeicului Zayed îl va purta şi muzeul naţional, încă în construcţie, cartierul cultural creat pe Insula Saadiyat găzduind deja filiala locală al Muzeului Luvru şi tot aici va fi construit şi un viitor Muzeu Guggenheim. Proiectat de arhitectul francez Jean Nouvel, Luvru Abu Dhabi s-a născut dintr-un acord interguvernamental semnat în 2007.

Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


AMI MÉG ÉRDEKELHET