Virtuális koncepció – luxus belső tér távolsági magánrepülőgépekhez

A Lufthansa Technik új, egyedi kabinkoncepciójának köszönhetően a magánrepülőgépek utasai rövidesen egyszerre utazhatnak a fellegekben és a „víz alatt"...

Az új utastér-koncepció hivatalosan novemberben, a Dubai Air Show 2021 keretében debütál.

A Lufthansa Technik, a világ vezető kabinbelső-szállítója VIP és kormányzati repülőgépek számára, a szeptember végi Monaco Yacht Show 2021 keretében nyújtott először ízelítőt abból az új kabinbelső kialakítási koncepcióból, amelyet a távolsági magángépekhez szán.

Az „Explorer" nevet viselő dizájncsomag az EXPLORER osztályú szuperjachtok jelenlegi trendjeire épül, amelyek gyakorlatilag bárhová képesek elvinni utasaikat – mindezt a legnagyobb luxusban. A Lufthansa Technik szakemberei egy Airbus ACJ330 modellt választottak platformnak, a széles törzsű, klasszikus repülőgép ugyanis elegendő helyet biztosít a számos új ötletnek.

Foto: Airbus

Az Airbus ACJ330 repülőgép

A mintegy 10-16 utassal számoló terv fejlesztésekor a lehetséges felhasználások széles körén volt a hangsúly. A klasszikus elemek, mint például a háló- és vendégszobák, fürdőszobák, íróasztalok, asztalok és konferenciatermek mellett a tanulmány számos új ötletet mutat be. Egyik példa erre egy olyan vetítőrendszer, amely nagy területeket fed le az utastér mennyezetén és oldalain, és így – a használt vetítési tartalomtól függő – új konstrukciót hozhat létre a falakon. Például egy víz alatti világot is megidézhet.

Illusztráció: Lufthansa Technik

Bár a koncepció célja csupán az, hogy bemutassa az ügyfeleknek az utastér "technikai és tervezési lehetőségeit", a Lufthansa Technik szerint 18-24 hónapba telne egy testre szabott dizájncsomag megtervezése és elkészítése.

Az utastérkoncepció még véglegesítés alatt áll, a Lufthansa Technik pedig novemberben, a Dubai Air Show 2021-en mutatja be a további innovációkat ígérő teljes tanulmányt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET