Haute Cuisin: luxusmárkák exkluzív éttermei

Divatbrandek, amelyek a gasztronómiában is felsőfokú luxust akarnak nyújtani.

Cavalli, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Fendi – a logóikkal ellátott táskák és ruhák státuszszimbólumok, de ezek a divatházak a kulináris élmények terén is magas szintre törekszenek.


Miért ne lehetne egy jól ismert, stílusos, az egész világon szeretett márkanevet felhasználni és egészen más területet meghódítani vele, mint a divatipar? Több divatház is belevágott a vendéglátásba – mivel nem tehetik meg, hogy szolgáltatásaikkal alulmúlják a tőlük megszokott minőséget, a stílusos enteriőr mellett a konyhára is nagy hangsúlyt fektetnek. Neves séfeket nyernek meg maguknak, hogy a legkritikusabb vendégeik se találjanak hibát az ételekben vagy a kiszolgálásban.

Emporio Armani Caffé & Ristorante

Armani Milánóban a Nobu lánchoz tartozó éttermet üzemeltet, a két világmárka biztos kombináció volt a sikerhez. Emellett Dubaiban, Kairóban, Bolognában, Münchenben, Tokióban, Cannes-ban, New Yorkban és Párizsban térhetünk be egy-egy Armani étterembe, kávézóba vagy hotelba.

Fotó: Armani

Armani Nobu, Milánó


Fotó: Armani

Armani Dubai


Ralph Lauren éttermei

Az amerikai divattervezőnek 4 világvárosban van étterme, New Yorkban, Chicagóban, Londonban és Párizsban – természetesen mindegyik magán hordozza a divatmárka stílusjegyeit. Elegáns, lezser, minden a legjobb minőségű anyagokból készült.

Fotó: Ralph Lauren

RL étterem, Chicago


Fotó: Ralph Lauren

The Polo Bar, New York


Fotó: Ralph Lauren

Ralph's, Párizs



Le Café V és Sugalobo V

Oszaka belvárosában, a négyszintes Louis Vuitton üzletházban találjuk a francia márka éttermét (Sugalabo V) és kávézóját (Le Café V). Peter Marino belső dizájnere korábban a Chanel és több más Louis Vuitton üzletet kialakítójaként tette le a névjegyét. Amíg a helyi séf vezette étterem fúziós konyhát visz, a kávézó inkább az európai ízekre összpontosít.

Fotó: Instagram

Le Café V


Fotó: Instagram

Le Café V


Fotó: Instagram

Le Café V


Fendi Café

Téli pop-up kávézóként nyitott meg a londoni Harrods-ban, nagy sikert aratva. Aki szereti a nagy márkalogókat, kifejezetten értékelte volna ezt a helyet: mindenhol fekete-fehér FF-jelzések tűntek fel – a falakon, a szalvétán, a bútorokon, még a kávé habján is.

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram

Fendi Café, Harrods, London


Cavalli Club

Cavalli este prezent în șase țări, cu cluburi de noapte dar şi cu cafenele. Putem bea un cocktail sau cafea Cavalli în Dubai, Milano, Florența, Kuweit, Delhi, St. Tropez şi Beirut. La prima vedere, toate caracteristicile stilistice ale designerului pot fi identificate pe echipament: neon, aur și modele de blană de animale, toate izbitoare, monumentale, extravagante.

Fotó: Instagram

Just Cavalli, Milánó


Fotó: Instagram

Just Cavalli, Milánó


AMI MÉG ÉRDEKELHET