Luxusvonatozás Erdélyben – kastélyokat keres fel a Danube Express

Négy erdélyi helyszínt is felkeresnek majd a Danube Express szerelvény utasai, akik április 29. és május 5. között részt vesznek a brit Golden Eagle vasúttársaság Castles of Transylvania (Erdély kastélyai) elnevezésű fényűző utazásán.

A hosszú távú luxus-vonatutak terén piacvezető vállalat kínálatában több mint 20 útvonal szerepel Kínában, Indiában, Közép-Ázsiában, Közép-Európában az Alpokban és a Balkánon, köztük a világhírű Transzszibériai Expressz is.

Fotó: Golden Eagle

A Castles of Transylvania járat Isztambulból indul és Budapestre érkezik, miután útba ejti a Bolgár Birodalom egykori fővárosát, Veliko Tarnovót, majd megáll Szinaján, Brassóban, Nagyszebenben és Segesváron is. A Danube Express szerelvényen külön fine dining étterem és lounge bár várja az utasokat, akik a fejedelmi kényelmet nyújtó Deluxe és Super Deluxe fülkék közül választhatnak. Az árak 8700 eurótól indulnak. A Danube Express jövőre már három járaton ejti majd útba Erdélyt, hiszen 2023-ban a Budapest és Velence közötti Balkan Odyssey is megáll Segesváron és Brassóban, míg a Dalmatian nevű utazás Dubrovnikot és Budapestet köti össze, egyebek mellett Temesvárt, Segesvárt, Nagyszebent és Kolozsvárt is érintve.

AMI MÉG ÉRDEKELHET