Luxus vonatút Skócián át – wellness-vagonnal

Saját fürdőszobás fülkék, legtöbb 40 utas a szerelvényen és wellness-szolgáltatásokat nyújtó vagon – ez a Belmond Royal Scotsman luxus vonatút a Skót-felföldön.


Ha luxus vonatútra gondolunk, akkor a legtöbbünknek az Orient Express ugrik be, de a Belmond, a világ egyik leghíresebb szerelvényének tulajdonosa, további hasonló szolgáltatásokat is kínál: ilyen a Royal Scotsman, amely idén áprilisban indul ismét és egészen októberig járja majd a Skót-felföldet. Az útvonal magába foglalja, többek között, a Glamis, az Eilean Donan és az Alnwick kastélyokat, valamint a Harry Potter filmekből ismerős Glenfinnan viaduktot, de a programhoz whiskylepárló látogatása és agyaggalamb-lövészet is tartozik.

Fotó: Belmond Royal Scotsman

A jelenlegi rendelkezések alapján egyszerre 40 utas tartózkodhat a vonaton. Mindegyik fülkéhez saját mosdó tartozik, a társalgóvagon szabadtéri verandával rendelkezik, bárjában pedig 65 különféle whisky található. A vonat privát, legtöbb 24 fős charter-utakra is kibérelhető.

Fotó: Belmond Royal Scotsman

Az 1985-ben, kezdetben bérelt vagonokkal útjára indult Royal Scotsman vonatút hamar népszerűvé vált, így hamarosan patinás luxusvagonokkal egészült ki a szolgáltatás. A Belmond cég 2007-ben vásárolta fel, ezt követően a szerelvény megkapta Európa első wellness-vagonját is. Az árak a kétéjszakás utazásért elkért 3195 angol fonttól indulnak, a hétéjszakás út ára 12 500 font – ezzel együtt 2021-re már alig maradt szabad hely.

AMI MÉG ÉRDEKELHET