Kolbászfélék ízlenek legjobban a külföldieknek a magyar ételek közül

A legrosszabbak után itt vannak a legjobbak is.

Fotó: Shutterstock


Tízezernél is több étel és ital szerepel a Taste Atlas gasztronómiai magazin adatbázisában, a regisztrált tagok pedig rendre pontozhatják is őket egy egytől ötig terjedő skálán. A szerkesztőség pedig időként összeállít egy ranglistát valamelyik általa kiválasztott témában, és nemrégiben a magyar konyha került sorra: megosztották a voksok alapján „legrosszabb" és a „legjobb" magyar fogásokat.

A végeredmény egy olyan 45 ételt tartalmazó rangsor lett, amelyen még olyanok is szerepelnek, mint a bejgli, a szaloncukor és a vadas. A legkevésbé kedvelt magyar ételről már írtunk: ötből átlagosan 3,1 csillagot érdemelt ki. Most viszont a Vince bemutatta a kedveltebb magyar fogások listáját is, amelynek győztese nem is egy szó szerint vett étel, hanem egy élelmiszer lett: a maximális ötből átlagosan 4,5 pontot begyűjtő csabai kolbász.

Fotó: Shutterstock

„Hengeres felvágott, a hozzá felhasznált sertés vágósúlyának el kell érnie a minimum 135 kg-ot. Ami egyedivé teszi, hogy az elkészítés során a csontozásnak mindenképpen kézzel kell történnie és minden inas részt el kell távolítani az alapanyagból. A húst és a zsírt aprítják, majd paprikával, fokhagymával, köménnyel (egész köménnyel – a szerk.) és sóval ízesítik. Végül töltik, füstölik, szárítják” – írja a Vince a csabairól.

Fotó: Instagram

A második helyre is egy hasonló típusú és nagyon népszerű élelmiszer, a szegedi szalámi (4,5 csillag) került, a harmadikra pedig egy igazi klasszikus magyar étel, a húsleves. Lemaradt viszont a dobogóról a gulyás, a hortobágyi palacsinta és a csirkepaprikás is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET