Málaga ne așteaptă – haideți în capitala Coastei Însorite!

Costa del Sol este una dintre cele mai variate zone de coastă ale Spaniei, considerată de mulți „California Europei”.

Foto: Unsplash

Paradisul turistic de renume mondial din provincia Andaluzia situată în sudul Spaniei, Costa del Sol, nu mai atrage ca un magnet doar britanicii și scandinavii care fug de frig și ploaie, ci pe toată lumea care vrea nu doar să înoate în mare, dar și pe cei care vor să viziteze și atracții istorice, care apreciază arta și gastronomia excelentă. Totul este disponibil în Málaga!

Foto: Pixabay

Costa del Sol – Coasta Însorită – este o alegere excelentă pentru o vacanță, deoarece turiștii sunt așteptați mereu de soare, plaje largi cu nisip și oportunități interesante de excursii. Bogată în monumente și frumusețe naturală, Andaluzia oferă coastei un fundal precum Provence pe Riviera Franceză. Situată pe coasta Mediteranei, Málaga este centrul Costa del Sol, și nu este doar cea mai mare aşezare din zonă, ci şi una dintre cele mai frumoase. Aici s-a născut celebrul pictor Pablo Picasso, precum și Antonio Banderas.

Foto: Pixabay

Pe lângă plaje și mult soare, Málaga atrage turiștii cu numeroase atracții arhitecturale, muzee și excursii interesante. Are un farmec aparte, completat de cultură, tradiție, gastronomie, ospitalitatea localnicilor și, nu în ultimul rând, o climă de invidiat. Poetul spaniol Vicente Aleixandre, câștigător al Premiului Nobel, l-a numit „orașul Paradisului”.

Foto: Shutterstock

Grădina din Alcazaba

În timpul vizitei în Malaga, două castele sunt considerate obiective de neratat. Alcazaba este o fortăreață maură din secolul al VIII-lea, care era reşedinţa domnitorilor oraşului – odinioară avea mai mult de 100 de turnuri și trei palate. Cetatea are grădini frumoase cu panoramă fantastică la mare și către oraș. Sub Alcazaba, lângă intrare pot fi văzute rămășițele unui amfiteatru roman din secolul I î.Hr.

Dealul de deasupra cetății Alcazaba este dominat încă din secolul al X-lea de Gibralfaro, un alt castel maur cu vedere magnifică spre arena de tauri, mare și port. Înainte, în locul lui era un far construit de fenicieni.

Foto: Pixabay

În Málaga se află, de asemenea, casa natală a lui Picasso și Muzeul Picasso, acesta din urmă fiind mai interesant, bineînțeles, pentru că aici pot fi văzute picturile, desenele și sculpturile artistului. Potrivit multora, unul dintre cele mai interesante obiective din Málaga este Museo del Vidrio y Cristal, adică muzeul sticlei și cristalului. Acest muzeu neobișnuit este găzduit de un castel restaurat din secolul al XVIII-lea, în care sunt expuse 700 de obiecte din sticlă și cristal din epoca egipteană și romană până în prezent. Exponatele pot fi vizionate în cadrul lor contemporan.

Perla orașului vechi este uimitoarea catedrală La Manquita. Uriașa construcție cu o înălțime de 84 de metri este de fapt o biserică neterminată, deoarece doar unul dintre cele două turnuri proiectate a fost finalizat. La acesta se referă și numele catedralei, care în spaniolă înseamnă “doamna cu o singură mână”.

Foto: Pexels

Arena de tauri La Malagueta din Málaga a fost construită în 1874 și poate găzdui 14 mii de spectatori. Coridele au loc de obicei doar în aprilie și august, dar există și o galerie de artă și imagini care pot fi vizionate gratuit.

Una dintre cele mai bune piețe din Andaluzia este Mercado de Atarazanas, în stil maur. Fiind populară și în rândul localnicilor, care și ei își fac aici cumpărăturile, putem fi siguri că peștele, carnea, brânza, legumele și fructele disponibile sunt întotdeauna proaspete și de cea mai bună calitate. Iar cantinele de aici oferă o excelentă oportunitate de a ne cufunda în gusturile bucătăriei andaluze incredibil de incitante.

AMI MÉG ÉRDEKELHET