Vajon melyik úti célról álmodoznak a legtöbben? Íme a ranglista!

A luxusüdüléseket szervező Kuoni kutatásából kiderült, melyek a világ kedvenc bakancslistás helyei, tevékenységei.

Fotó: Shutterstock

A brit Kuoni utazási iroda szakértői szerették volna megtudni, milyen úti célokról álmodoznak az ügyfeleik (is), így összesítették azokat a helyeket és élményeket, amelyek a legtöbb utazó bakancslistáján szerepelnek. A top 5 helyszín nagyon különböző, ám abban hasonlítanak, hogy mindenhol életre szóló élményben lehet részünk.


5. Szabadság-szobor

Fotó: Unsplash

New York emblematikus látványossága rengeteg filmben, sorozatban és könyvben is szerepel, így nem csoda, hogy a legtöbb ember eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne felmászni a szobor tetejére. Utazás előtt érdemes egy kicsit ráedzeni, hiszen 350 lépcsőfok vezet fel a szobor legtetejére.

4. Bora Bora

Fotó: Shutterstock

A Franciaországhoz tartozó apró sziget a Dél-Amerika és Ausztrália között, a Csendes-óceán közepén helyezkedik el. Kristálytiszta vize, és gyönyörű, homokos tengerpartjai után nem véletlenül vágyakozik annyi ember: a szigetet egyesek a világ legszebb helyének tartják, és állítólag ott még a turisták tömegeivel sem kell megbirkóznunk. Az egyedi elhelyezkedésének köszönhetően egyszerre élvezhetjük az Otemanu-hegyet, a körülötte nyújtózó türkizkék lagúnákat és a közeli apró szigetecskéket is.

3. A Mona Lisa a Louvre-ban

Fotó: Unsplash

Leonardo da Vinci festménye, a Mona Lisa a világ egyik legtöbbször felismert alkotása, mely a párizsi Louvre falát díszíti. Évente mintegy 7,5 millió ember látogatja meg a múzeumot azért, hogy megnézze a festményt. Ahhoz viszont, hogy tényleg be tudj jutni a Louvre-ba, javaslott jó előre megvenni a jegyeket. Ez különösen igaz, ha a csúcsidőszakok alatt tervezel Párizsba utazni, hiszen ilyenkor a belépőkre is magasabb a kereslet.

2. Niagara-vízesés 

Fotó: Shutterstock

A nemzetközi bakancslistás ranglista második helyét a Kanada és az Egyesült Államok határán zubogó Niagara-vízesés foglalja el. Ahhoz, hogy a vízesés vizét a bőrünkön is érezhessük, be kell fizetnünk egy hajókázásra, melynek keretében egészen a vízesés bázisához visznek minket.

1. Maldív-szigetek

Fotó: Unsplash

A legkívánatosabb helyszín címét az Indiától délre található Maldív-szigetek nyerte el. Persze ki ne szeretne homokos tengerpartokon napozni, trópusi, kék vízben úszkálni és szebbnél szebb naplementéket látni? A Maldív-szigeteken a búvárkodást is érdemes kipróbálni, hiszen rengeteg hal és tengeri élőlény is úgy gondolja, hogy a szigetcsoport a legjobb hely a világon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET