Maldive construiește un oraș plutitor din cauza creșterii nivelului oceanului

Proiectul va adăposti mii de reședințe pe malul apei, într-o lagună de 200 de hectare.

Ilustrație: Dutch Docklands

Aproape 80 la sută din suprafața actuală a Insulelor Maldive ar putea deveni nelocuibilă până în 2050 din cauza creșterii nivelului mării, potrivit rapoartelor NASA. Dezvoltatorul imobiliar olandez Dutch Docklands și guvernul local au inițiat planuri pentru un oraș plutitor, în ideea de a combate efectele negative ale crizei climatice.

Ilustrație: Dutch Docklands

Numit Maldive Floating City, acesta va adăposti mii de reședințe plutitoare într-o lagună. Site-ul va fi situat la doar 10 minute de capitala Maldivelor, Male. Hoteluri, restaurante, magazine și un port – toate de clasă mondială - sunt de asemenea așteptate să facă parte din noul oraș.

Ilustrație: Dutch Docklands

Recifele de corali vor juca un rol crucial în proiect. Segmentele în formă de hexagon ale orașului plutitor sunt modelate pe geometria recifelor locale și vor fi conectate la un inel de insule cu rol de barieră. În timp ce orașul plutește deasupra apelor calde, barierele insulare din jurul lagunei vor scade impactul valurilor stabilizând, de asemenea, structurile de la suprafață.

Ilustrație: Dutch Docklands

Planurile digitale dezvăluie un oraș colorat, menit să oglindească arhitectura tradițională din Maldive. Se preconizează că prețurile pentru casele individuale, cu dimensiuni de minim 93 mp, vor începe de la 250.000 USD.

Ilustrație: Dutch Docklands

În momentul în care proiectul va fi finalizat, clădirile pentru spital, școală și cele ale administației locale se vor alătura structurilor comerciale și rezidențiale ale proiectului.

Maldives Floating City  – Video

www.youtube.com

Maldives Floating City
AMI MÉG ÉRDEKELHET