5 mâncăruri tradiționale indiene în versiune vegană

Vă spunem cum pot deveni vegane mâncărurile indiene bazate inițial pe carne sau lapte.

Foto: Unsplash

Dacă am fost deja în India, putem să ne reamintim de călătorie, dacă nu am fost încă acolo, atunci putem găti aceste preparate până să gustăm versiunea originală!

Malai Kofta 

Foto: Shutterstock

Această mâncare mogulă (musulman din India de origine mongolă) ajunge pe masă mai ales în gospodăriile din nordul Indiei și este, de asemenea, foarte populară în timpul diferitelor sărbători, cum ar fi Diwali și Dussehra. Sosul este foarte cremos, iar condimentele (semințe de coriandru și chimen) sunt măcinate pentru a da curry-ului un gust și mai aromat. Kofta este făcută din carne, condimentele menționate mai sus și garam masala (piper negru, scorțișoară, cuișoare, turmeric și nucșoară). La origine, nu este o mâncare vegană, dar dacă înlocuim carnea cu cartofi și pastă de caju, va deveni imediat.

Barfi 

Foto: Shutterstock

Nu există copil indian care să nu iubească acest desert. Există multe versiuni, dar cele mai populare sunt cele cu nucă de cocos, migdale și fistic. Textura barfi-ului este în mod clar moale și nu prea dulce. Laptele este în mod normal ingredientul principal, dar și o versiune vegană poate fi preparată cu ușurință. Tot ce trebuie să facem este să încingem o jumătate de cană de apă și o cană de zahăr într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, apoi să adăugăm cardamomul și să lăsăm să fiarbă. În Barfi va ajunge apoi făina de migdale și caju, iar după ce s-au combinat bine, se adăugă ulei de cocos și se fierbe 15-20 de minute, amestecând continuu. Când aluatul nu se mai lipește deloc, să-l punem într-un vas dreptunghiular, să-l netezim și apoi să-l tăiem în forme de pătrate sau romburi.

Gajar Ka Halwa 

Foto: Shutterstock

Un desert clasic indian, făcut din morcov ras, zahăr, lapte și khoya (caimac). Și aici, versiunea vegană poate fi realizată ușor. Secretul este să înlocuim laptele și khoya cu lapte de caju de casă (1 cană de caju crud + 3 căni de apă). Chiar și zahărul poate fi omis, deoarece nu vom simți lipsa datorită gustului dulce al morcovilor. Dacă mai este nevoie de puțin gust dulce în plus, putem să adăugăm curmale.

Mango lassi 

Foto: Shutterstock

Lassi este o băutură făcută din iaurt și este consumată mai ales în nordul Indiei. Singurul truc vegan de aici este să înlocuim iaurtul cu băutură de caju sau iaurt de cocos. Se amestecă pulpa de mango cu zahăr, lichior de caju, pudră de cardamom și suc proaspăt de lămâie, și se mixează până obținem o masă groasă și netedă. Când este gata, se toarnă în pahare cu pereți înalți și se ornează cu frunze de mentă proaspătă.

Vindaloo 

Foto: Shutterstock

Goa nu numai că are plaje și temple frumoase, dar bucătăria sa este o fuziune unică de arome tradiționale indiene și portugheze. Vindaloo este un preparat clasic din Goa, făcut inițial cu carne de porc, dar o putem înlocui cu cartofi dulci sau alte legume, deoarece esența este sosul picant. Mai exact, în pasta de curry vindaloo, care mai conține ghimbir, usturoi, semințe de coriandru, coriandru, scorțișoară, schinduf, piper și chimen. Pe lângă cartofii dulci, rețeta vegană indiană include legume precum ardeii, roșiile, conopida și fasolea. Pentru un efect și mai cremos, poate fi gătit și cu supă de legume.

AMI MÉG ÉRDEKELHET