Marrakech: minunea tărâmurilor orientale – galerie foto

Aflat la aproape 150 km de coasta Oceanului Atlantic, Marrakech este una dintre cele mai mari şi importante zone metropolitane din Maroc.


Unul din cele mai importante orașe regale ale Marocului, Marrakech, este definit de un roșu aprins ce ne duce în lumea de poveste a celor „O mie și una de nopți". Atmosfera este asigurată de străzile pline de clădiri roșii, culoarea intensă creând un peisaj plăcut atât în miezul zilei, sub soarele arzător, cât și la amurg.

Reacţionând la numărul tot mai mare de turişti, guvernul a construit lângă oraş un aeroport internaţional, fiind astfel uşor accesibil şi din România. Fondat în secolul al XI-lea, Marrakech şi-a trăit perioada de glorie cu jumătate de mileniu mai târziu. Şeicii care au condus oraşul au construit un sistem eficient de irigare, care furnizează şi în prezent apa vitală pentru livada de măslini Menara şi grădina Agdal de 400 hectare. Urmele bogatei moşteniri istorice şi culturale sunt păstrate de numeroase palate, moschee, morminte şi muzee.

Foto: Unsplash

Inima oraşului este piaţa Jamaa El Fna, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, înconjurată de unul dintre cele mai mari bazare din Africa de Nord, cu o mulţime de soukuri, adică pieţe. Ce nu se poate cumpăra aici, poate nici nu există…

Dacă reuşim să scăpăm din captivanta agitaţie estică, să nu ratăm nici cealaltă importantă atracţie şi totodată simbol al oraşului, Moscheea Kutubia, cu un minaret care se înalţă cu 80 metri deasupra clădirilor. În cartierul medieval Medina se găsesc palatele impozante ale sultanilor marocani, şi aici ne putem plimba pe lângă zidurile oraşului construite în secolul al XII-lea. Tot aici este şi colegiul care poartă numele lui Ali Ben Iusuf, întemeietorul oraşului, unul dintre cele mai importante centre de învăţământ musulman din Nordul Africii, fondat în secolul al XIV-lea.

Galerie foto

Foto: Pexels


Foto: Pexels


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


AMI MÉG ÉRDEKELHET