Chiar și pentru șoferii experimentați, circulația în cel mai rece oraș de pe Pământ este o provocare!

Vei fi surprins de metodele folosite pentru a menține mașinile în funcțiune în apropierea Cercului Polar.

Foto: Unsplash


În Yakutsk, în Siberia, temperaturile pot coborî până la -70 de grade Celsius. Lichidele din mașini pot îngheța peste noapte, așa că sunt necesare metode specifice pentru a pregăti vehiculele să reziste la vremea aspră.

Capitala Yakutiei, cu o populație de 250.000 de locuitori, se află în estul Siberiei, în Valea Tujmaada, pe malul stâng al râului Lena, și este cel mai mare oraș de pe Pământ situat în zona de permafrost. Are cea mai extremă climă din lume, cu o temperatură medie în februarie de -43,2 grade Celsius și o temperatură medie în iulie de 18,8 grade Celsius. Acest lucru este, bineînțeles, foarte solicitant pentru autovehicule.

În condițiile frigului extrem localnicii folosesc practici creative.

Foto: Shutterstock

Deoarece fluidele din vehicule îngheață rapid, proprietarii trebuie să încălzească partea inferioară a mașinii cu un jet de gaz până când uleiul se topește. Există, de asemenea, șoferi care își pun în funcțiune motoarele mașinilor 24 de ore pe zi în timpul lunilor reci. De asemenea, aceștia păstrează întotdeauna echipamentul potrivit în mașină: haine călduroase, pături și alimente.

Foto: Shutterstock

Vehiculele din Yakutsk au nevoie de un combustibil special, care tolerează frigul, pentru a nu îngheța și pentru a menține motorul funcțional. Mulți automobiliști folosesc dispozitive de încălzire a motorului pentru a preveni înghețarea blocului motor și pentru a facilita pornirea la rece. Unii montează parbrize duble și lipesc foi subțiri de plexiglas pe geamuri, alții învelesc întregul motor sau adaugă izolație termică și fonică pentru a reduce pierderile de căldură.

Video cu câteva metode surprinzătoare

www.youtube.com

How We Drive a Car at -50°C (-58°F) | Yakutia, Siberia
AMI MÉG ÉRDEKELHET