Mauritius több, mint egy képeslapokra illő, fehér homokos strand – fotógaléria

Az Indiai-óceán szigete körül ragyogóan kék a tenger, vakítóan fehér a homok és a szubtrópusi éghajlat miatt egész évben jó idő van. Kitűnő egy téli vakációhoz!

Fotó: Getty Images

Mauritius egy kicsi szigetállam, 1,2 milliós lakossággal. A strandoláson kívül más programlehetőség is: találunk mehetsz katamarános kirándulásra, búvárkodhatsz, megnézhetsz egy csodálatos vízesést, egy vulkanikus eredetű, színpompás dombot, és van Mauritiuson oroszlán- és krokodilpark is.

Fotó: Shutterstock

Port Louis-i mecset

A kelet-afrikai szigetek gazdag múltra tekintenek vissza, ami a népesség keveredésében és a sokféle vallásban is megmutatkozik – utóbbi Mauritius építészetén is nyomot hagyott. A lakosság fele hindu, 32%-a keresztény, 17%-a muzulmán. Ennek megfelelően a csodás, színes főváros, Port Louis óvárosban mindenféle templommal, kulturális intézménnyel és étteremmel találkozhatunk.

A településen érdemes 2-3 napot is eltölteni, nézelődni, jókat enni és megismerkedni a helyiekkel, akik nagyon nyitottak és vendégszeretők. Mivel a szigetállam fő bevételi forrása a turizmus, így nemcsak a kedves és segítőkész idegenvezetők fogják a szolgáltatásaikat kínálni, hanem a csalók is. Ugyanez jellemző a legnépszerűbb strandokon is, így mindig legyünk résen. Szerencsére azonban ritkán fordulnak elő nagy átverések.

Az építészet mellett a gasztronómiában is megmutatkozik a sziget lakosságának keveredése: a mauritiusiak nagy része indiai származású, de sok kreol is él a szigeteken és számottevő a kínaiak és a franciák száma. Ez az etnikai mix pedig a világ egyik legérdekesebb és legízletesebb konyháját eredményezi. A nagyon fűszeres, zöldséges, gazdag ázsiai ételek mellett helyet kapnak az európai ihletésű fogások is, mint például a vékony palacsinta, a torták vagy a bundázott ételek.

Fotógaléria

Fotó: Shutterstock

Hindu templom Port Louis-ban


Fotó: Shutterstock

Port Louis belvárosa


Fotó: Shutterstock

A vulkáni eredetű Hétszínű föld


Fotó: Shutterstock

Pamplemousse Botanikus kert


Fotó: Shutterstock

Chamrel-vízesés


Fotó: Shutterstock

Ile aux Cerfs hajókirándullással megközelíthető


Fotó: Shutterstock

Le Morne Brabat hegység


Fotó: Getty Images

A Maconde Ponint kilátó Mauritius ikonikus helye


Fotó: Getty Images

A búvárkodás az egyik legjobb időtöltés Mauritiuson


Fotó: Shutterstock

Végeláthatatlan trópusi strandok


AMI MÉG ÉRDEKELHET