Diamant strălucitor al Africii – Mauritius în imagini

Când vine vorba de Mauritius, toată lumea se gândește la plaja cu nisip alb perfectă pentru cărțile poștale, dar sunt și alte lucruri acolo care merită o vizită.

Foto: Getty Images

Mauritius este un mic stat insular, cu o populație de 1,2 milioane locuitori. Marea din jurul insulei din Oceanul Indian este de un albastru strălucitor, nisipul este orbitor de alb și datorită climei subtropicale vremea este bună tot timpul anului. Ce mai așteptăm? Este o destinație excelentă pentru o vacanță de iarnă!

Insulele din Africa de Est au o istorie fascinantă, care se reflectă în mixul de locuitori și varietatea religiilor – acestea din urmă punându-și amprenta și asupra arhitecturii din Mauritius. Jumătate din populație este hindusă, 32% creștină și 17% musulmană. În consecință, în centrul vechi al frumoasei capitalei colorate, Port Louis, putem întâlni tot felul de biserici, instituții culturale și restaurante.

Desigur, putem povesti ore în șir despre minunăția plajelor de pe insulă și să pozăm coaste magnifice, dar există aici și alte activități în afară de înot: putem merge într-o excursie cu catamaranul, putem face scufundări, să vedem o cascadă magnifică sau un deal colorat de origine vulcanică - și există și un parc de lei și crocodili în Mauritius.

Foto: Shutterstock

Să nu uităm nici capitala cu atmosferă unică, Port Louis, unde merită să petrecem 2-3 zile, să privim, să măncăm bine și să cunoaștem localnicii foarte deschiși și primitori. Întrucât principala sursă de venit al statului insular este turismul, nu doar ghizii turistici amabili și folositori își vor oferi serviciile, ci și escrocii. Acest lucru este valabil și pe cele mai populare plaje, așa că fim mereu atenți. Din fericire, însă, marile escrocherii sunt rare.

Pe lângă arhitectură, și gastronomia arată mixul populației insulei: majoritatea locuitorilor sunt de origine indiană, dar și mulți creoli trăiesc pe insulă, pe lângă un număr neglijabil de chinezi și francezi. Iar acest amestec etnic are ca rezultat una dintre cele mai interesante și delicioase bucătării din lume. Pe lângă preparatele asiatice foarte picante, bogate în legume, există și preparate de inspirație europeană, cum ar fi clătitele subțiri, torturile sau felurile pane.

Sperăm că am reușit să vă facem chef pentru o vacanță de iarnă în Mauritius. Fotografiile vă vor convinge cu siguranță!

Mauritius în imagini:

Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

Port Louis


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

Pamplemousse


Foto: Shutterstock

Cascada Chamrel


Foto: Shutterstock

Ile aux Cerfs


Foto: Shutterstock

Le Morne Brabat


Foto: Getty Images

Maconde Ponint


Foto: Getty Images


Foto: Shutterstock


AMI MÉG ÉRDEKELHET