Fotografiile inedite cu membrii Beatles făcute de Paul McCartney vor avea parte de o expoziție

Mai mult de 200 de fotografii realizate de Paul McCartney între 1963 și 1964 vor fi expuse la National Portrait Gallery din Londra.

Foto: Paul McCartney

Un program de neratat dacă ajungem vara asta la Londra, sau chiar destinația principală a unui city break în capitala britanică: expoziția Eyes of the Storm, una „obligatorie” pentru fanii trupei The Beatles sau a muzicii pop-rock în general.

Foto: Paul McCartney

După o renovare de trei ani, National Portrait Gallery din Londra se va redeschide în luna iunie a acestui an. O expoziție extrem de așteptată de fotografii inedite realizate de Paul McCartney. Mai mult de 200 de poze realizate de muzician în perioada decembrie 1963 și februarie 1964 cu colegii săi de trupă de la The Beatles, anturajul și alte persoane vor fi incluse în expoziția „Paul McCartney Photographs 1963-64": Eyes of the Storm", care se va deschide la 28 iunie.

În timp ce trupa Beatles susținea concerte prin marile orașe, McCarthy surprindea momentele din jurul său.

Foto: Paul McCartney

"Fotografiile realizate în această perioadă au surprins exact momentul în care John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr au fost propulsați de la statutul de cea mai populară trupă din Marea Britanie la cel de fenomen cultural internațional, de la concerte în Liverpool și Londra până la concerte în cadrul emisiunii The Ed Sullivan Show din New York în fața unei audiențe televizate de 73 de milioane de oameni. Într-o perioadă în care atât de multe obiective de camere de luat vederi erau îndreptate spre trupă, aceste fotografii vor împărtăși o perspectivă nouă asupra experiențelor lor, totul prin ochii lui Sir Paul McCartney", a declarat Nicholas Cullinan, directorul National Portrait Gallery.

Ilustrație: npg.org.uk

National Portrait Gallery

Starul Beatles a abordat instituția în 2020.

„A spus că a găsit aceste fotografii pe care își amintește că le-a făcut, dar pe care le credea pierdute. Ne-am așezat cu el și am început să le parcurgem. A fost extraordinar să vedem aceste imagini ale unui moment cultural atât de bine documentat, celebru și important. Sunt făcute de cineva care a fost cu adevărat, așa cum face aluzie titlul expoziției, în ochiul furtunii, uitându-se în exterior la ceea ce se întâmpla."

McCartney va publica și o carte cu fotografiile.

Cele 275 de poze din colecție au fost realizate cu un aparat foto de 35 mm în New York, Washington, Londra, Liverpool, Miami și Paris.

AMI MÉG ÉRDEKELHET