Nagyon jól mutat az új Adria lakóautó – kívül-belül megújult a Supersonic

A szlovéniai Adria bemutatta legújabb, csúcskategóriás lakóautó-modellcsaládját.

Fotó: Adria

A négy új Adria Supersonic modell esetében a legfőbb újdonság, hogy Fiat Ducato alapok helyett ezeket immár a Mercedes-Benz Sprinter modellre építették.

Fotó: Adria

Az Adria több mint két évtized után tért vissza a Mercedes-Benz márkához. A Sprinter-alapú, A osztályú, azaz teljesen integrált Supersonic modellek mindegyikét 170 LE teljesítményű motor hajtja, amelyhez 9 fokozatú automata sebességváltó társul. Emellett a járművet számos vezetőtámogató rendszerrel is felszerelték. Kívülről az aerodinamikus vonalvezetés és az ezüstmetál fényezés mellett a Hella nappali menetfények és a LED-es ködfényszórók is feltűnőek.

Fotó: Adria

Természetesen az eddig is stílusos belső teret is továbbfejlesztették a legújabb lakberendezési és jachtépítési tendenciák jegyében. Erről tanúskodik a hangulatvilágítás, az új kihajtható étkezőasztal, a 177 literes hűtőszekrény, illetve az opcionális kávéautomata is.

Fotó: Adria

A hátul egytengelyes, 7,8 méter hosszú Supersonic 780 SL modellben elektronikusan kihajtható szimpla ágyakat, illetve L alakú konyharészt találunk, míg a 780 DC verzióban már duplaágy várja az utazókat.

Ugyanilyen elrendezés, csak nagyobb tér áll rendelkezésre a hátul ikertengelyes, 8,9 méter hosszú 890 LL és 890 DC modellekben. Mind a négy modellhez C1 jogosítvány szükséges: az egytengelyes verziók maximális tömege 3800 kg, az ikertengelyeseké 5500 kg.

AMI MÉG ÉRDEKELHET