Megújult az Opel Crossland

Az Opel bemutatta a Crossland felfrissített változatát, amely szintén megkapta az új generációs Mokka modellel bevezetett új frontrész-dizájnt.

Fotó: Opel

Akárcsak a Mokka, az új Opel Crossland is lemond az X-ről a nevében. Modern megjelenéséhez jól illik a tökéletesített futómű és kormányzás. Szintén új a sportos GS Line felszereltség és a bármilyen talajon megkapaszkodó, adaptív IntelliGrip kipörgésgátló.

Tartalom és forma

Fotó: Opel

Az Opel Vizor fantázianéven futó új márkaarculati elem az egész járműfrontot uralja optikailag szélesebbé téve az autót. A következő évtizedben immár valamennyi új Opel-modell sajátja lesz, és később új csúcstechnikák platformjául is szolgál majd.

Hátul sötét burájú lámpák emelik ki a karakteres Opel-fénydizájnt. A fényes fekete csomagtér-fedél (fekete tetővel együtt kapható) még robusztusabbnak mutatja az új Crossland modellt. További újdonság az első-hátsó alsó védőlemez (az Ultimate csúcsfelszereltségben ezüstszínűre fényezve), a LED ködfényszóró (Ultimate és Elegance kivitelen krómdekorral), valamint az Ultimate krómozott küszöbléce és stílusos könnyűfém kereke. A mutatós 16 colos felnik ezüst, fényes fekete, vagy kétszínű kivitelben kaphatók, a 17 colosak kétszínűek-, vagy fényes feketék lehetnek. Az új GS Line + opcionális csomaghoz 17 colos könnyűfém keréktárcsa, teljes LED fényszórók, LED hátsó lámpák és tetősín tartozik.

A 60/40 arányban osztott hátsó ülés hosszirányban 150 milliméterrel elcsúsztatható, egy pillanat alatt 410-ről 520 literese nő a csomagtér. A hátsó ülések lehajtásával pedig 1255 liter a poggyásztér.

Minden útra

Fotó: Opel

A továbbfejlesztett futómű jelentősen javított a menetdinamikán. A márka mérnökei az első McPherson futóműhöz és a csatolt lengőkaros hátsó hídhoz egyaránt új rugókat és lengéscsillapítókat választottak. Az opcionális IntelliGrip adaptív kipörgésgátló öt menetmódot kínál: normál/aszfalt, hó, terep/latyak, homok és ESP-nélkülit. Ez utóbbi 50 km/óráig kiiktatja az ESP-t és az ASR-t, így a vezetőé a teljes kontroll.

A Crosslandhoz a Radio, Multimedia és Multimedia Navi Pro infotainment rendszerek érhetők el, a Multimedia-készülékek 8 colos, színes érintőképernyővel és Apple CarPlay illetve Android Auto-támogatással érkeznek. A megfelelő telefonok akár vezeték nélkül is tölthetők. A Crosslandhoz elérhető az OpelConnect okosautó-rendszer is, melyen keresztül valós idejű útinformációkon alapuló élő navigáció is használható lesz.

A meghajtásról az 1,2 literes benzinmotor 83, 110 vagy 130 LE teljesítményű változata, illetve az 1,5 literes dízelerőforrás két verziója (110 vagy 120 LE) gondoskodhat.

Fotó: Opel


Fotó: Opel


Fotó: Opel


Fotó: Opel


Fotó: Opel


Fotó: Opel


Fotó: Opel


Fotó: Opel


AMI MÉG ÉRDEKELHET