Mihez kezdjünk a használt gumiabroncsokkal? Újrahasznosítási tippek!

Az autógumi újrahasznosítására számtalan megoldás létezik – összegyűjtöttük a legjobbakat!

A környezetszennyezés visszaszorításának egyik hatékony módja, hogy nem dobjuk ki a már elhasznált dolgokat, hanem új funkciót keresünk nekik.

Hóember

Fogsz három használt nyári gumit, lefested fehérre és egymás fölé helyezed őket, majd szépen összeragasztod. A negyedik gumiba ki kell vágnod hungarocellből egy akkora kör formát, hogy pont beleférjen az abroncsba, és állítva felragasztani a többi gumi fölé. Ezután jöhet a sál, a gombok és a kezek is. Az utóbbi kettőt szintén készítheted hungarocellből, így az sem landol a kukában.

Sün-lak

Kevesen tudják, de a sün az egyik legjótékonyabb lakója a kertünknek. A földet rendben tartó kisállat ősszel vackot készít magának, és a falevelek alatt vészeli át a telet. Ha azt szeretnéd, hogy békében legyenek, építs nekik otthont autógumiból, ami elé néha tegyél ki némi macskaeledelt. A lényeg, hogy úgy helyezd egymásra a gumikat, hogy a sünöknek legyen helye elbújni.

Kerti tó

Akinek van teknőse, jól tudja, hogy nagyon szeretnek sütkérezni a napon, a víz mellett. Egy kerti tó kiépítése azonban komoly feladat, kivéve, ha használt gumiból készíted! Béleld ki a gumit egy fóliával, amit kavicsokkal kövekkel rögzíts a gumi szélére, mintha egy vár alapjait építenéd. A végén tölts bele vizet és tehetsz bele vízi növényeket is.

Kerti bútor

Egy, a normálistól eltérő, de minden kertet feldobó szék is könnyen készíthető autógumiból. Ehhez mindössze annyi a dolgod, hogy be kell szerezned egy keményebb szivacsot és formára vágni, hogy pont ráférjen a gumi tetejére. A szivacsot olyan anyaggal kell bevonnod, ami ellenáll a kinti hatásoknak - találsz a textilkereskedésekben és a kertészeti nagykereskedésben is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET