MINI Vision Urbanaut: o interpretare inovatoare a spaţiului

Odată cu prezentarea concept car-ului virtual Vision Urbanaut în noiembrie 2020, MINI a dezvăluit o nouă interpretare inovatoare a spaţiului. Acum marca a prezentat o versiune reală al automobilului.

Foto: BMW Press

MINI îşi vede viitorul în primul rând ca un facilitator şi însoţitor pentru vremuri de neuitat, ceea ce marca le numește "momente MINI". Inspiraţi de întrebarea Ce fel de experienţe vreau să am cu automobilul meu?", acestea oferă platforma conceptuală pentru MINI Vision Urbanaut - pentru momentele în care călătorim şi pentru alte perioade când nu o facem.

Ceea ce înseamnă mai exact acest lucru este încapsulat de momentele MINI "Chill", "Wanderlust" şi "Vibe". Exteriorul şi interiorul automobilului se schimbă pentru a reflecta momentul MINI şi, astfel, oferă experienţei de la bord cel mai bun mediu scenic şi spaţial posibil. O experienţă multisenzorială: aromele, sunetul şi iluminarea ambientală continuă să îmbogăţească starea iniţială iniţiată de momentul MINI ales.

Momente și experiențe

Foto: BMW Press

Momentul „Chill" ne invită să respirăm şi să te oprim, savurând momentul. Maşina devine un refugiu, un adăpost în care ne putem relaxa sau putem lucra cu concentrare deplină. În timp ce bancheta (Cozy Corner) oferă diverse poziţii de şezut şi întindere, sistemul Loop cu iluminare din spate are un aspect inspirat de un baldachin verde de pădure şi poate fi, de asemenea, estompată. În zona centrală, instrumentul circular se pliază pentru a deveni o lampă de masă, eliminând afişajele sau comutatoarele care ar putea aminti clientului de mediul în care se află.

„Wanderlust" este singurul moment MINI în care MINI Vision Urbanaut este condus sau rulează cu funcţii de condus autonom. În acest moment, interiorul devine locul ideal pentru a conduce maşina sau pentru a fi condus de aceasta şi le permite celor de la bord să redescopere emoţia călătoriei. Când clientul doreşte să conducă personal, o atingere a logo-ului MINI scoate la iveală volanul şi pedalele. Iar interfaţa de utilizator de pe instrumentul circular central îşi adaptează grafica: alături de o animaţie a traseului, informaţii suplimentare despre călătorie - cum ar fi atracţiile turistice şi ora sosirii - sunt afişate aici pentru cei de la bord.

Foto: BMW Press

Momentul „Vibe" pune petrecerea timpului liber alături de prieteni în centrul scenei - în toate modurile. Deschiderea uşii laterale şi rabatarea parbrizului creează o scenă primitoare care estompează limitele dintre exterior şi interior. Instrumentul circular central devine un centru de control media. O animaţie de egalizatoare grafice pentru muzică este proiectată pe suprafeţele din faţă, spate, roţi şi sistemul Loop deasupra banchetei, creând o atmosferă de club.

Există şi a patra opţiune, "momentul meu" personalizabil, care oferă utilizatorilor posibilităţi suplimentare de adaptare a designului automobilului la nevoile şi dorinţele lor

Pentru toate simţurile

Foto: BMW Press

MINI Vision Urbanaut acoperă toate unghiurile senzoriale – prin urmare, un element-cheie al designului interior este o abordare atentă a parfumului şi a sunetului. Designerii au dorit să leagă pentru prima dată identitatea mărcii MINI cu o semnătură de parfum – discret şi dezvăluit ca parte a unui scenariu de bun venit. Aceasta vine completată și de o formă sonoră. Pe lângă sunetul de bun venit, și momentele „Chill", „Vibe" şi „Wanderlust" au propria lor muzică.. În momentul „Chill", automobilul îl învăşuie pe utilizator în peisajele sonore subtile ale unei păduri, cu frunze ce foşnesc şi apă curgătoare care umple interiorul - un complement potrivit pentru efectul de baldachin de pădure reglabil. Sunetele acustice pun sigiliul experienţei bogate de relaxare. Momentele „Wanderlust" şi „Vibe" sunt însoţite de o acustică de muzică special compusă, care poate fi redată atât în interiorul, cât şi în exteriorul automobilului.

Un alt obiectiv al momentelor MINI a fost utilizarea integrării digitale pentru a intensifica sau a îmbogăţi experienţa analogică. Exemple includ masa din interiorul automobilului (care iniţiază momentele MINI când MINI Token este plasat într-una dintre fante), lampa cu afişaj OLED şi matricile LED în interior sub un strat de material textil sau în faţa şi în spatele automobilului. Aceste zone ale automobilului reunesc universurile analogice şi digitale într-o experienţă nouă şi captivantă.

Foto: BMW Press

Deşi MINI Vision Urbanaut are o lungime de doar 4,46 m, înălţimea sa îi permite să ofere un spaţiu interior care poate fi utilizat în multe moduri diferite şi oferă o uşurinţă cu totul nouă de mişcare în interiorul maşinii. Sistemul de propulsie electric asigură o mobilitate fără emisii locale. MINI Vision Urbanaut îşi propune şi să utilizeze resursele în mod responsabil. Acest lucru a fost realizat prin dezvoltări, inclusiv funcţionalitate dublă inteligentă pentru tabloul de bord (se poate transforma într-un pat de zi) şi prima apariţie a unui afişaj central OLED circular - care se transformă într-o lampă elegantă în momentul „Chill" - deasupra mesei.

www.youtube.com

The MINI Vision Urbanaut | Making-Of

Galerie foto: 

Foto: BMW Press


Foto: BMW Press








AMI MÉG ÉRDEKELHET