Mink lakókocsi: funkcionális dizájn, négy évszakra

A lakókocsik iránti növekvő keresletre reagálva az izlandi Mink is felfrissítette egyik sikermodelljét, a könnyű és környezetbarát, négy évszakos Sports Camper modellt.

Fotó: Mink


A csepp formájú lakókocsi az alváz nélküli, aerodinamikus kagylóstruktúrának köszönhetően mindössze 490 kilogrammos, így akár elektromos járművel is vontatható, anélkül, hogy jelentősen befolyásolná a hatótávolságot, míg az alacsony súlypont és a 33 cm-s hasmagasság bármilyen terepen stabilitást biztosít. A tágas belső térben kétszemélyes matrac (140×200 cm) kapott helyet, a panorámatető és az oldalajtók kör alakú ablakai pedig kellően világossá teszik a guruló szobát.

Fotó: Mink

A Mink 2.0 Sports Campert éjszaka LED-technológiás tetőlámpa világítja meg, a szórakozást 4 USB-csatlakozó szolgálja – a lakókocsi opcionálisan pedig napelemmel is felszerelhető. Az oldalfalak közé beépített kisebb ágy (140×50 cm) gyerekek számára alkalmas, de ki is vehető, vagy állítható magasságának köszönhetően polcként is használható. A minőségi műanyagból készült 30 mm vastag falakat 19 mm-s szigeteléssel látták el, amit Webasto fűtésrendszerrel kombináltak, így akár fagypont alatti hőmérséklet sem tarthat vissza minket a kirándulástól.

Fotógaléria:

Fotó: Mink


Fotó: Mink




AMI MÉG ÉRDEKELHET