O instalație din plastic realizat de doi români este expus în Milano

Realizat din flacoane uzate, instalația „Monumentul din plastic” vrea să ne amintească de consecințele acțiunilor noastre.

Foto: Alessandro Terranova

Monumentul subliniază impactul deșeurilor asupra noastră, dar și asupra generațiilor viitoare. Studioul de arhitectură VATRAA prezintă o regândire contemporană a unui monument neolitic, remodelând Stonehenge din 16.000 de flacoane de plastic.

Foto: Alessandro Terranova

Strămoșii noștri ne-au lăsat în urmă monumente fastuoase, precum Stonehenge. O nouă instalație a firmei româno-britanice VATRAA pune public întrebarea: ce fel de moștenire vrea să lase în urmă generația noastră? Dezvăluită recent la Milano, instalația monolitică este o interpretare modernă a unora dintre cele mai vechi și mai pure forme structurale.
VATRAA este un studio de arhitectură și design interior fondat în 2018 de Anamaria Pircu și Bogdan Rusu.
Din birourile lor din Londra și București, ei proiectează clădiri care ne îndeamnă la acțiuni pozitive asupra mediului.

www.youtube.com

Milano | THE DAP | Trilite_The Making OfInstalația celor de la VATRAA realizată din plastic reciclat se prezintă ca un monument pentru generațiile viitoare, care poate dura până la 450 de ani pentru a se descompune, servind drept amintire a consecințelor potențiale ale acțiunilor noastre axate pe risipă. „Monumentul din plastic” cuprinde doi stâlpi verticali cu 6,7 metri înălțime, completați de unul orizontal. Instalația reprezintă un contrast puternic între ceva ce considerăm de unică folosință și eternitatea celor mai vechi structuri. Scopul este să ne amintească de consecințele pe termen lung al acțiunilor noastre.
Monumentul este expus în Parcul de Arte THE DAP din Milano.
AMI MÉG ÉRDEKELHET