Prima motocicletă hibridă produsă în masă din lume: Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Noul Ninja 7 Hybrid pune sub lupă motocicletele viitorului într-un cadru contemporan, cu primele motociclete Kawasaki de acest tip anunțate să-și facă apariția în reprezentanțe din ianuarie 2024.

Foto: Kawasaki

Ca prim model de acest tip, Kawasaki Ninja 7 Hybrid stabilește standardele pentru segmentul de motociclete HEV. Oferă cele mai bune elemente ale modelelor EV (electrice) și ICE (motor pe combustie internă) și este capabil să navigheze atât prin jungla urbană, cât și pe rute extraurbane.

Foto: Kawasaki

Noul Kawasaki Ninja 7 Hybrid este o combinație între noul motor 451cc cu 2 cilindri și un propulsor de tracțiune plus baterie; o combinație futuristică care oferă o nouă experiență de riding și putere de 43.5 kw care se ridică la o putere hibridă netă de 51.5 kw mulțumită funcției “e-boost”. Modelul oferă per ansamblu performanța clasei 650cc-700cc cu accelerație instantă pentru a rivaliza cu cea a unei motociclete supersport din clasa 1000cc și economie de consum similară clasei 250cc.

Foto: Kawasaki

Riderii pot alege dintre trei moduri de pilotare (SPORT-HYBRID, ECO-HYBRID, EV), fiecare oferind un caracter diferit în timp ce permit o largă varietate de situații la pilotare. Alte inovații includ motorul cu ardere internă care se oprește pentru a economisi combustibil și reduce emisiile, plus Automatic Launch Position Finder (ALPF). Când este activat, ALPF selectează automat prima treapta de viteză la oprire și un mod marșarier pentru a ajuta la manevre cu viteză redusă și parcare.

Foto: Kawasaki

Utilizând o versiune special proiectată a sasiului de tip trellis obișnuit la Kawasaki, „ambalajul” motorului pe benzină și a propusorului de tracțiune de maxim 9kw dezvăluie o unitate de putere compactă dublată cu o baterie Litiu-Ion de 48V aproape de punctul central al șasiului pentru o distribuție optimă a greutății. Din punct de vedere ergonomic, poziția de riding relaxată și sportivă, respectiv comutatorul atent gândit sunt concepute pentru a fi intuitive. Instrumentarul complet color TFT include conectivitate smartphone via o versiune custom a aplicației RIDEOLOGY THE APP, contribuind astfel la o experiență îmbunătățită de pilotare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET