Két romániai építész PET-palackokból készített installációját állították fel Milánóban!

A bukaresti és londoni székhelyű VATRAA építészeti iroda a tetteink következményeire akar figyelmeztetni minket.

Fotó: Alessandro Terranova

16 ezer műanyagpalackból építette fel a Stonehenge központi emlékművét idéző alkotását a VATRAA építészeti iroda: a kőkorszaki létesítmény modern újragondolása ki akarja hangsúlyozni, milyen hatással van ránk és a következő generációkra a műanyaghasználat.


Fotó: Alessandro Terranova

Őseink, többek között, a Stonehenge-t hagyták ránk. A román-brit VATRAA építészeti iroda installációja pedig azt a kérdést szegezi nekünk: mi milyen örökséget akarunk hagyni az utódainkra? A nemrég Milánóban bemutatott alkotás az egyik legősibb forma modern interpretációja.

Az Anamaria Pircu és Bogdan Rusu által 2018-ban alapított VATRRA Bukarestben és Londonban is működtet irodát.

www.youtube.com

Milano | THE DAP | Trilite_The Making Of

Az újrahasznosított műanyagpalackokból készült, 6,7 méter magas installáció arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a földön óriási mennyiségben létrehozott műanyag mintegy 450 év alatt bomlik le. Az ősidőkre emlékeztető alkotásban felvillan az ellentmondás aközött, amit mi hiszünk tartósnak és örökkévalónak, és aközött, ami valójában az – hiszen a műanyag nagyon nehezen tűnik el a környezetünkből, és itt marad az utódainknak is.

A milánói THE DAP művészeti parkban felállított emlékmű a tetteink hosszú távú következményeivel akar szembesíteni minket.
AMI MÉG ÉRDEKELHET