În Norvegia se va deschide un spectaculos muzeu de balene

Noul muzeu norvegian, care va fi inaugurat probabil în 2022, este numit pur și simplu The Whale (Balena).

Foto: The Whale

De pe acoperișul noului muzeu vor putea fi observate uriașele mamifere maritime care trec pe lângă coastă, iar în subsol vizitatorii vor fi așteptați de cel mai mare restaurant subacvatic din lume.

Un muzeu special și modern de istorie naturală va fi construit la 300 km nord de Cercul Arctic, pe insula norvegiană Andøya. Populația semnificativă de sepii din apele zonei atrage lângă țărm mai multe specii de balene, astfel muzeul va fi destinat și observării balenelor. Clădirea va fi ridicată după planurile realizate de studioul danezei Dorte Mandrup.

Proiectul câștigător este în mod clar mai mult decât o clădire modernă de muzeu. Pe de o parte, The Whale se potrivește vizual mediului, pe de altă parte forma de balenă reflectă din start tema. Proiectantul a dorit ca structura care crește din pământ să dispară sub apă ca și cum ar fi o formațiune naturală. Spațiul expozițional seamănă și cu locurile funerare deluroase ale vikingilor care au vizitat insula.

Foto: The Whale

Sub spațiile de expoziție va fi cel mai mare restaurant subacvatic din lume, completat de o cafenea și bineînțeles de un magazin de suveniruri. De aici, prin geamurile din podea până în tavan se va putea vedea Marea Norvegiei. Iar de pe acoperișul clădirii, vizitatorii vor avea o vedere uimitoare asupra împrejurimilor.

Fotó: Instagram

Vezi, cum va arăta muzeul de balene de la Andøya

Foto: The Whale


Foto: The Whale


Foto: The Whale


Foto: The Whale


Foto: The Whale


Foto: The Whale


Foto: The Whale



AMI MÉG ÉRDEKELHET