Unul dintre cele mai vechi muzee din Paris se redeschide după 5 ani de renovări

Muzeul Carnavalet din capitala franceză este dedicat documentării istoriei orașului printr-un amestec eclectic de artefacte.

O excursie la Paris este incompletă fără o oprire la Luvru, dar acest muzeu iconic nu este singurul care merită vizitat în Orașul Luminilor. După o renovare care a durat cinci ani și a costat 58 de milioane de euro, Muzeul Carnavalet primeşte din nou vizitatori.

Foto: littleisland.org

Deschis în 1880, Musée Carnavalet este unul dintre cele mai vechi din Paris și o bijuterie deseori trecută cu vederea, dedicată istoriei orașului. Amplasat în interiorul a două palate vecine, muzeul duce vizitatorii prin timp cu un amestec eclectic de artefacte, inclusiv picturi, sculpturi și unele dintre obiectele Mariei Antoinette. Din perioada mezolitică (9600-6000 î.Hr.) până în secolul 21, totul în Muzeul Carnavalet este prezentat în ordine cronologică – o schimbare binevenită adusă de renovare, relatează Lonely Planet.


Foto: Musée Carnavalet

Muzeul Carnavalet a fost închis în 2016 după ce colecția a crescut atât de mult încât curatorii nu au putut găsi o modalitate de a prezenta toate informațiile într-un aspect care ar avea sens pentru vizitatori. Însă odată cu renovările, muzeul se redeschide cu o experiență reinventată, mai modernă.

Alte înbunătățiri includ adăugarea de rampe și ascensoare pentru o accesibilitate mai bună, precum și coborârea a peste 10% din exponatele muzeului - inclusiv picturi, sculpturi, afișe, fotografii și artefacte - astfel încât și copiii să se poată bucura cu ușurință de ele. Au fost introduse, de asemenea, afișaje digitale pentru un plus de modernitate, în timp ce subsolul complet renovat - cea mai veche parte a muzeului - găzduiește acum exponatele mezolitice și renascentiste.

Intrarea în colecția permanentă a Muzeului Carnavalet este gratuită, doar expozițiile temporare sunt taxate.






AMI MÉG ÉRDEKELHET