Kiterjesztett valóság Nagyvárad főterén – új alkalmazás a város történelméről

A Visit Oradea ügynökség egy új alkalmazást mutatott be, amely a modern technika segítségével kalauzol minket Nagyvárad történelmébe.

Fotó: Unsplash

A Körös-parti város a különböző kedvezmények mellett, mint például a Nagyvárad, szeretettel program, új élményekkel is megpróbál további látogatókat csábítani a településre. A város és a régió turizmusát népszerűsítő szervezet (Visit Oradea) legújabb projektje az Immerzív Nagyvárad nevet viseli: a virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) technológiák segítségével immár egészen egyedi módon ismerhetjük meg a város főterén lévő impozáns épületek történetét.

Fotó: Pixabay

Az Immersive Oradea nevű alkalmazás ingyenesen elérhető az Apple és a Google platformjain. A három nyelven, románul, magyarul és angolul elérhető app virtuális képekkel mutatja be, hogy többek között, miként épültek a város központi terének templomai és palotái és korábban mi állt a helyükön.

A különböző tartalmakat a helyi történészekkel közösen fejlesztették ki.

A város főterén elhelyezett három információs oszlopon található QR-kódok beolvasása után a felhasználóknak az oszlopokon lévő fotóra kell irányítaniuk az okostelefonjukat, és így elindulnak a VR- és AR-képek, amelyek a korábbi századokba kalauzolják őket, megmutatva, milyen épületek álltak például a híres Fekete Sas-palota építése előtt, vagy milyen volt egy korabeli vásár a téren.

AMI MÉG ÉRDEKELHET